Z Expendables 3 je propadák. Srpnu vládnou želvy a vesmírní mývalové

Tohle musí Sylvestera Stallonea hodně mrzet. Třetí díl jeho herecky nadupané akční série vlétl do kin a místo pořádného rachotu došlo jen na nevýrazné bum bum. Tržby Expendables: Postradatelní 3 sahají pouze k 16 milionům dolarů a to je rozhodně zklamání.

Akční hrdinové let minulých nedokázali navázat na úspěch nástupu do kin prvního (34 milionů) a druhého (28 milionů) dílu a obsadili v žebříčku čtvrté místo. Takto slabý start se dá jistě přičíst na vrub nešťastnému úniku filmu na internet několik dní před jeho premiérou, ale ruku na srdce, baví nás ještě vůbec tahle ohraná písnička? Jasně, třetí díl série sliboval nové tváře (Ford, Banderas, Gibson, Snipes), ale většina světových recenzentů se shoduje – kouzlo Postradatelných vyprchalo. Šíření nelegální verze mezi fanoušky jistě ovlivnilo výdělky Stallonea a spol., ale ono by to asi ve finále dopadlo stejně. Nepomohl ani snížený rating přístupnosti a to už je co říct.

Největší výdělky mají už druhý týden po sobě Želvy ninja
Největší výdělky mají už druhý týden po sobě Želvy ninja

Naproti tomu do oslav se můžou pustit tvůrci Želv ninja a Strážců Galaxie. Návrat populárních hrdinů našeho mládí pod dohledem Michaela Baye uhájil i druhý víkend první místo s krásnými 28 miliony a Star-Lord, Gamora, Drax, Groor a Rocket přidali do své pokladničky dalších necelých 25 milionů. Vskutku úctyhodné tržby na to, že šlo spíš o riskantní podniky. Mezi poslední Marvelovku a třetí Postradatelné se vtěsnala ještě eRková policejní komedie Falešní poldové. Novinka v žebříčku vydělala o milion a půl více, než Stallone na bramborové příčce.

Bude zajímavé sledovat, jak se studio Lionsgate s bídnými výdělky vyrovná. V souvislosti se čtvrtým dílem Expendables se hovoří například o takových jménech jako Steven Seagal, Pierce Brosnan, Kevin Sorbo či Jackie Chan. Chtělo by to ale jiný přístup. Stejný koncept opakující se po tři díly už začíná nudit. Tržby za poslední týden tomu jsou jasným důkazem.