Tom Hiddleston jako Ben Hur?

Už je to nějaký ten pátek, co se Tom Hiddleston proslavil jako Loki v komiksové klasice Thor. Není tedy divu, že jsme jej viděli hned rok poté v Avengerech. Díky této roli se tehdy ne moc známý herec dostal do povědomí širší veřejnosti a mimo jiné i zasáhl srdce mnoha fanynek a to hlavně v romantickém hororu Přežijí jen milenci. Momentálně je už jisté, že ho v budoucnu uvidíme v hlavní roli Gotického hororu Crimson Peak. Co je ale hlavní – diskutuje se o tom, že bude hrát Bena Hura.

Je to tak, chystá se remake historické klasiky Ben Hur. V pořadí to bude již šesté filmové zpracování eposu od Lewa Wallace. Asi nejlepší zpracování je z roku 1959, kde v hlavní roli židovského šlechtice zazářil Charlton Heston. Postavu Bena Hura by měl tentokrát hrát Tom Hiddleston, což by pro něho mohla být zatim vůbec největší role, která mu může získat ještě větší uznání.

Příběh by se měl držet původní knižní předlohy z roku 1880 a nijak výrazně nebude odbočovat. Děj bude tedy sledovat mladého žida z uznávaného rodu Hurů, který je falešně obviněn, stráví roky v otroctví a čeká na chvíli, kdy se bude moci pomstít svému bývalému nejlepšímu příteli, který ho zradil.

Tom Hiddleston
Tom Hiddleston

Řekl bych, že Tom je pro tuto roli výborná volba a bude moci ukázat svůj um. Ve spojení s dnešní technikou by se tedy mohlo jednat o skutečně velkolepou podívanou. Legendární scéna kde Ben závodí na čtyřspřeží by na obrovském plátně ve 3D byla jistě pompézní. Film má tedy obrovský potenciál, doufeme jen, že to nedopadne jako s přechvalovaným Herculem.

Režii obstará Timur Bekmambetov, který nedávno zplodil ne moc povedený horor Abraham Lincoln: lovec upírů. O dalších členech štábu zatím není jasno.