Strážci Galaxie vylepšili srpnový rekord tržeb

Marvel se rok před uvedením druhých Avengers rozhodl pro jednou nevsadit na jistotu. Alespoň tak působila kampaň ke Strážcům Galaxie. A tato kampaň skvěle zabrala, filmu se podařilo vylepšit srpnový rekord v získaných amerických tržbách za otevírací víkend.

guardians-galaxy-movie-trailer-humor
Strážci Galaxie nedali konkurenci šanci

První příčku dosud držel třetí Bourne s 69 miliony dolarů. Strážci Galaxie nedali Mattu Damonovi šanci, zisk 94 milionů je značný posun vzhůru. Projekt si vede skvěle i v porovnání s dalšími Marvel počiny. Za Strážci zaostal například Thor, na minimální rozdíl se dokázali přiblížit i druhému filmu s Kapitánem Amerikou.

Neokoukaní hrdinové se určitě uchytí i na poli akčních figurek a dalších merchandise produktů. V tomto ohledu Marvel jednoduše umí. Strážci Galaxie sbírají samé nadšené recenze, i když čím dál častěji se objevují názory, že studio opět vsadilo na jistotu rodinné zábavy a nové hrdiny zasadilo pouze do osvědčeného schématu. James Gunn však už může bez jakýchkoliv obav začít připravovat pokračování.

Star-Lord a jeho parta překonala vítěze z minulého týdne Lucy. Režisér Luc Besson si ovšem spolu se Scarlett Johansson mohou mnout ruce, protože u nich se stomilionové tržby pouze z Ameriky rozhodně nečekaly. Třetí příčku získal životopisný film Get On Up o zpěvákovi Jamesi Brownovi, kterému se podařilo získat 14 milionů dolarů. Až na čtvrté příčce je The Rock se svým hodně rozporuplně přijatým Herkulem. Ten se nestane úplným propadákem ale ani o úspěchu zde nemůže být řeč.

Nejžhavějším kandidátem na ukrojení části koláče příštího týdne jsou jednoznačně Želvy Ninja. Kromě nich se sály prožene také katastrofické V oku tornáda.