Star Wars VII: První pohled na Marka Hamilla a nové Stormtroopery

Režisér J.J. Abrams dostal na starost natáčení sedmé epizody legendárních Hvězdných válek a své životní angažmá si hlídá jako oko v hlavě. Málokdy pronikne na internet nějaká zaručená informace z jeho přísně střeženého příběhu, ale nyní se můžeme podívat hned na několik fotografií, které fanoušci jistě ocení.

První z nich je pohled na Marka Hamilla, představitele Lukea Skywalkera, který se nechal vyfotit před Pinewood Studios ve Velké Británii, kde se nový díl z předaleké galaxie natáčí. Snímek pořídil Hamillův syn Nathan a potvrdil tím spekulace, že bude Luke v sedmé epizodě nosit plnovous. Ještě aby ne. Příběh očekávaného snímku se bude odehrávat třicet let od událostí Návratu Jediho a hlavní postava původní trilogie už také není nejmladší. Zda se Mark Hamill s tímto vzhledem opravdu ve filmu objeví, se dozvíme až v prosinci 2015.

Mark Hamill před Pinewood Studios
Mark Hamill před Pinewood Studios

Další snímky potvrzují ve filmu účast klonových vojáků Stormtrooperů. Ti provázeli prakticky celý původní šestidílný příběh a do nové trilogie zřejmě vstoupí s novou vizáží. Drobnými úpravami prošla helma klasického pěšáka (horní snímek pod tímto odstavcem) i tzv. Snowtroopera (dolní snímek). Jaká bude jejich úloha v nadcházejícím filmu J.J. Abramse je však zatím nejasná, stejně jako další detaily příběhu. Nedávno se sice objevila zpráva o možné zápletce sedmé epizody, ale tuto informaci bych bral s mírnou rezervou.

Stormtroopeři jsou dalšími navrátilci sedmé epizody Star Wars
Stormtroopeři jsou dalšími navrátilci sedmé epizody Star Wars

Star Wars: Epizoda VII má premiéru 18. prosince 2015. V hlavních rolích se objeví Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker, John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Max von Sydow, Lupita Nyong’o, Gwendoline Christie, Christina Chong, Crystal Clarke a Pip Anderson.