Star Wars VII: Nový oděv Hana Sola a informace o hlavním záporákovi. Uvidíme Dartha Vadera?

darth vader

Nedávno Indie Revolver zveřejnil novou podobu uniforem vojáků impéria a nyní došlo i na člena druhé strany barikády, a to sice na nejslavnějšího pašeráka – Hana Sola.

Na prvním snímku můžeme vidět jeho starý oblek z dílu Impérium vrací úder. Tam tento oděv používal Han Solo v době, kdy se vyskytoval na mrazivé planetě Hoth. Nechybí samozřejmě také klasický blaster DL-44, který svému majiteli věrně sloužil po celou dobu. Druhý snímek zachycuje koncept art šatů, které by svým designem zapadaly nejlépe do prostředí zalesněného a Ewoky obydleného Endoru. Tuto planetu jsme mohli navštívit v posledním dílu staré trilogie, Návratu Jediho. Indie Revolver také tvrdí, že u mnoha konceptů oblečení Hana Sola bylo možné si všimnout ještě jedné zajímavosti, a to sice pásku s dvěma pouzdry na střelné zbraně. Je tedy možné, že by si člověk upřednostňující vystřelit vždy jako první pojistil tuto šanci pořízením ještě jednoho blasteru?

han solo

han-trench

Otázkou zůstává, jak velkou úlohu bude Han Solo v nových filmech mít. Podle řady spekulací bude tento pašerák spolu se svým chlupatým společníkem Chewbacocu pátrat po svém švagrovi Luku Skywalkerovi, kterého již řadu let nikdo neviděl. Při pátrání se tato dvojice dostane na různá ikonická místa z nové i staré trilogie, takže skoro jistě dojde i na zmíněné planety Endor a Hoth.

Dále byla poodkryta hlavní záporná postava nadcházejícího snímku. Jedná se o postavu Sithského Inkvizitora, kteří hrají v rozšířeném universu (skládajícím se z knížek, komiksů a seriálů) velkou úlohu. Tento konkrétní Sithský Inkvizitor je zachycený na jednom koncept artu, jak drží zničenou helmu Dartha Vadera.

star wars

„Sithský Inkvizitor vysoké a štíhlé postavy nahání hrůzu. Jeho oči mají stejně zářivě rudou barvu jako jeho světelný meč. Podobně jako Vaderovi, ani jemu nechybí robotické úpravy, ale na rozdíl od něj nemá masku. Má lidský horní ret a ocelovou čelist… a robotickou ruku, jejíž obrázek JJ Abrams zveřejnil.“

star wars

Tento vyznavač temné strany síly bude držet Luka Skywalkera v zajetí. Poodhalí, že mezi Sithy a řádem Inkvizitorů jsou úzké vazby. Díky flashbackům se dozvíme, že Inkvizitoři v minulosti mnohokrát vypomáhali Darthu Vaderovi při jeho snaze ovládnout galaxii a vyhladit Jedie. Vztah mezi Vaderem a Inkvizitory navíc dostane osobnější rozměr, protože bylo potvrzeno, že bude popsán i pomocí scén zachycujících Vaderovu dceru, mladou princeznu Leiu. Tu si zahraje opravdová dcera herečky Carrie Fischerové, která ztvárnila tuto postavu v původní trilogii – Billie Lourd. Můžeme se tak těšit na několik scén ikonického Dartha Vadera, kterým se údajně stane wrestlingová superstar Sheamus. Ovšem je téměř určitě jasné, že hlas této oblíbené postavě s dýchacími potížemi opět propůjčí James Earl Jones, stejně jako ve všech předchozích dílech.