Soutěžíme o 2 tašky s motivem filmu Ostře sledované vlaky

Slavná filmová adaptace podle Bohumila Hrabala opět zavítala do kin. Nově však v restaurované a digitalizované verzi, jež si svou premiéru odbyla na letošním Mezinárodním filmovém festivalu ve Varech. K této příležitosti vám přinášíme soutěž o dvě tašky s motivem filmu.

Ostře sledované vlaky vyprávějí jednoduchý příběh postpubertálního mladíka Miloše Hrmy, který řeší problémy svého vstupu do světa svodů a erotiky – divácky vděčně a nesčetněkrát zpracované téma. Co tedy dává tomuto filmu jeho jedinečnost? Ostrý střih z nevinnosti do pekla. Nesmělé koketování s láskou, válka, okupace, smrt. Jakoby mimoděk, bez patosu a obvyklých klišé, zobrazené hrdinství. Tento neotřelý přístup zaujal mnohé, včetně amerických filmových akademiků, kteří Ostře sledovaným vlakům v roce 1968 udělili Oscara za nejlepší cizojazyčný snímek.

taška Ostře sledované vlaky

Co musíte udělat pro výhru? Napište nám jméno režiséra tohoto filmu na mail soutez@nafilmu.cz. A také musíte být odběrateli našeho filmového YOUTUBE kanálu. (Do mailu připište váš nick na youtube, kterým nás odebíráte). V neděli 10. srpna 2014 vylosujeme ze všech správných odpovědí dva výherce.

SOUTĚŽ UKONČENA