Sin City 2? Komerční katastrofa!

Pamatujete, jak jsme minulý týden společně zoufali nad výdělky třetího dílu Postradatelných? Tak tento týden hlásí americká kina další komerční propadák – dvojka Sin City. Vítězi na poli žebříčku tržeb jsou pro tentokrát Strážci Galaxie a novinka Zůstaň se mnou.

V roce 2005 přišel Robert Rodriguez, Frank Miller a částečně i Quentin Tarantino s filmovou adaptací legendárního komiksu Sin City. Rozpočet 40 milionů dolarů, tržby za první víkend 30 milionů dolarů a celkové skóre 158 milionů dolarů. Tak o tomhle úspěchu si může nechat dvojka jenom zdát. Snímek Sin City 2: A Dame to Kill For utržil první den extrémně nízkých 475 000 a jestli po víkendu získá něco mezi 10-12 miliony, bude se jednat o malý zázrak. S rozpočtem, který určitě přesáhl částku prvního dílu, čeká producenty a celé Weinstein studio několik týdnů velmi neklidného spaní. Film už můžou zachránit pouze zahraniční kina.

Skvělé tržby si připsala novinka Zůstaň se mnou. Film má českou premiéru až 18. září.
Skvělé tržby si připsala novinka Zůstaň se mnou. Film má českou premiéru až 18. září

Na druhé straně máme trochu překvapivého skoro-vítěze. První místo v žebříčku výdělků sice obsadila veleúspěšná marvelovka Strážci Galaxie, ale v těsném závěsu za Star-Lordem a spol. se umístila novinka – drama s Chloë Moretz podle známé knižní předlohy Zůstaň se mnou. 16,4 milionů za stejnou dobu jako dvojka Sin City (po pátku 6 milionů), to je určitě úspěch, který jen tak někdo nečekal. Na třetí místo spadly Želvy Ninja, ale jejich 15,3 milionů je stále velmi solidní číslo.