Sandra Bullock je nejlépe placenou herečkou

Nedávno jste si mohli na našem serveru všimnout článku o těch hercích, kteří si v uplynulém roce vydělali nejvíce dolarů. Žebříčku kraloval Robert Downey Jr. a nyní přišla řada i na zástupkyně něžného pohlaví. Podle časopisu Forbes si nejvíce vysloužila nedávno padesátiletá Sandra Bullock.

Sandra Bullock
Sandra Bullock

Ta si na své konto připsala úctyhodných 51 milionů dolarů. Může za to především oscarový hit Gravitace Alfonsé Cuaróna, který vynesl herečku zpět mezi hollywoodskou elitu. Bullock si oproti předchozímu roku polepšila o celých 37 milionů, a pokud porovnáme výdělky mužských a ženských zástupců hereckého řemesla, tak je tato rodačka z americké Virginie celkově třetí za již zmíněným Robertem Downeym Jr. a Dwaynem Johnsonem.

Celkově jsou ale honoráře mezi herci a herečkami velmi nerovnoměrně rozložené. Zatímco nejlépe vydělávající desítka mužů získala celkově 419 milionů dolarů, tak stejný počet nejlépe placených žen utržil téměř o polovinu méně.

S odstupem 17 milionů dolarů se za Sandrou Bullock umístila Jennifer Lawrence (série Hunger Games, X-Men), těsně pronásledovaná Jennifer Aniston (Millerovi na tripu). Zbytek žebříčku zde:

  1. Sandra Bullock – 51 milionů
  2. Jennifer Lawrence – 34 milionů
  3. Jennifer Aniston – 31 milionů
  4. Gwyneth Paltrow – 19 milionů
  5. Angelina Jolie – 18 milionů
  6. Cameron Diaz – 18 milionů
  7. Scarlett Johansson – 17 milionů
  8. Amy Adams – 13 milionů
  9. Natalie Portman – 13 milionů
  10. Kristen Stewart – 12 milionů