Pražský filmový orchestr připravuje novou sezonu!

Pražský filmový orchestr

Orchestr, jež interpretuje filmovou hudbu pod taktovkou dirigenta Jiřího Korynty, v červnu ukončil jubilejní 10. sezonu a už netrpělivě vyhlíží sezonu novou. Je čas Vás nalákat na první plánované koncerty, které budou, podle prvních zpráv, nabité samými úžasnými tituly!

O samotném orchestru už jsme napsali dost, teď bychom rádi opět začali informovat kolem dění tohoto v Česku jedinečného tělesa. Chci Vás pozvat na dva podzimní koncerty, kde bude jeden lepší než druhý a pokud jste z Prahy, klidně si zajděte na oba, určitě nebudete litovat!

Pražský filmový orchestr - Plakát pro koncert v Lucerně
Pražský filmový orchestr – Plakát pro koncert v Lucerně

Kino Lucerna (Praha) – 12. října 2014, 19:30

Kino Lucerna je jedno z míst, kde PFO hraje pravidelně a často zde má program trochu odlišný oproti jiným koncertům. Obvykle je více zaměřený na muzikály.

Tentokrát se můžete těšit i na několik seriálových titulů, mezi nimi i ten možná nejžádanější. V programu totiž nechybí Game of Thrones (Hra o trůny), z českých pak Četnické humoresky nebo Zdivočelá Země. Další tituly, které určitě zazní jsou Poslední Mohykán, Old Shatterhand, Big Country, Chicago (zpívat bude Andrew Lee Davison) nebo Hercule Poirot. Program uzavřou songy z dílny pánů Suchý Šlitr, které můžete znát z filmového muzikálu Kdyby tisíc klarinetů.

Pražský filmový orchestr - Plakát pro koncert v Rudolfinu
Pražský filmový orchestr – Plakát pro koncert v Rudolfinu

Rudolfinum (Praha) – 7.listopadu 2014, 19:30

Koncerty v Rudolfinu, patří k těm největším a nejnabitějším co se týče programu. Tento slibuje spoustu skvělých sci-fi titulů.

Hlavním tahákem je určitě Matrix, ovšem to, že během jednoho koncertu zazní Star Wars, Star Trek i StraGate, je něco, co si snad žádný fanda filmové hudby nemůže nechat ujít. Slíbená je i Planeta opic a komu to nestačí, může se těšit na Vetřelce i Predátora. Dle mého půjde o unikátní koncert nabitý tím nejlepším co ve sci-fi žánru můžeme najít.

Já tam rozhodně budu. To znamená, že po koncertu bude následovat i malá reportáž v podobě článku. Ale věřte, že slyšet živě, je mnohem lepší než jen číst jaké to bylo.

Už nyní si můžete zakoupit vstupenky na oba koncerty.

Jiří Korynta - dirigent PFO
Jiří Korynta – dirigent PFO

Zakladatel a dirigent orchestru Jiří Korynta opět přijal naše pozvání, a tak se na něj můžete těšit v připravovaném jubilejním Podcastu #20.

Více informací na www.praguefilmorchestra.com