Aktualizováno: Teorie velkého třesku v ohrožení! Přijdeme o Sheldona, Leonarda a Penny?

Nejúspěšnější novodobý seriál zažívá velké potíže. Jde o problém mezi ústředními herci a společností CBS, která odmítá jejich požadavku vyhovět. Natáčení se přesouvá na prozatím neznámo kdy. Fanoušci jsou rozhořčení!

První klapka měla padnout 30. července letošního roku, ale smlouvu podepsali jen dva ze sedmi herců. Kaley Cuoco (Penny), Jim Parsons (Sheldon) a Johnny Galecki (Leonard) jsou hlavními aktéry této petice. Netrvalo dlouho a přidali se Simon Helberg (Howard) i Kunal Nayyar (Rajesh).

A co se vlastně jedná? O honorář! Každý z této pětice požaduje po společnosti CBS rovný jeden milion dolarů, místo původních 300 tisíc dolarů. A není se čemu divit. Herci z legendárního seriálu Přátelé brali před čtrnácti lety za sedmou a osmou řadu okolo 750 tisíc dolarů.

CBS tak zbývají tři možnosti, a to dohodnout se s herci s ústupkem na obou stranách, což nepřipadá moc v úvahu, jelikož trio Penny, Leonard a Sheldon je zcela neoblomné. Další z možností je zaplatit všem požadovaný honorář nebo v nejhorším případě zrušit celý seriál. To by si ale studio pod sebou vykopalo pořádně hluboký hrob, protože sedmou řadu sitcomu The Big Bang Theory sledovalo v průměru 20 milionů diváků a každým dílem počet radikálně vzrostl.

Jak to nakonec vše dopadlo? Studio Warner Bros. odsouhlasilo výši honorářů až do desáté série, avšak jen Penny, Leonardovi a Sheldonovi. Howard a Rajesh zůstávají v pozadí, ale snaží se aspoň drobet přiblížit platu svých kolegů. Každopádně to znamená, že Teorie velkého třesku pokračuje! A momentálně tvůrci a studio uvažují i o 11. sérii.