Stan Lee si střihne cameo v Avengers: Age Of Ultron

Stan Lee je výjimečná osoba. Autor, který vdechl život velkému množství hrdinů z komiksového Marvelu, se velmi často také objevuje ve filmových adaptacích, které právě čerpají z nepřeberného množství komiksového giganta. Malou roli, jak už bývá zvykem, si zahraje i ve dvojce Avengers.

Stan Lee a Spider-Man
Stan Lee a Spider-Man

Stan Lee ve spolupráci s několika dalšími umělci, hlavně s Jackem Kirbym a se Stevem Ditkem, vytvořil komiksové příběhy a postavy, které jsou známé po celém světě. Mezi nejznámější patří například Spider-Man, X-Meni, Iron Man, Fantastická čtyřka, Hulk, Thor a mnoho dalších.

V Hulkovi si Stan Lee zahrál člena bezpečnostní hlídky v biochemickém institutu, kde pracoval Bruce Banner, v X-Menech to byla role muže u stánku na pláži. Ve Fantastické čtyřce: Silver Surfer si zahrál sebe samotného a byl zde jako host na svatbě Susan Storm a Reeda Richardse. V Iron Manovi to byla zase postava Hugha Hefnera, jež byl hostem na večírku, kam se dostavil Tony Stark. Následoval Spiderman 2 a role muže uhýbajícího troskám ze souboje Spider-Mana a Doctora Octopuse, v prvním Thorovi zase muže za volantem auta, snažící se vytáhnout Thorovo kladivo. Captain America: První Avenger mu nabídl roli vojenského generála, v Avengers se mihl jako muž v televizní anketě, kdy byl dotázán na superhrdiny v New Yorku. Ve snímku The Amazing Spider-Man si ve škole pouštěl do sluchátek hudbu, zatímco za ním sváděl boj Spider-Man s Lizardem. Ve druhém Thorovi si zahrál pacienta na psychiatrické klinice, kde „přednášel“ dr. Erik Selvig.

Jednadevadesátiletý tvůrce však není aktivní pouze ve filmech na motivy jeho komiksů. Zahrál si sám sebe i v jedné epizodě seriálu Teorie velkého třesku, nebo v seriálu Simpsonovi.

Stan Lee
Stan Lee

Stan Lee nedávno potvrdil, že ho čeká i menší role v právě připravovaných Avengers: Age of Ultron.

„Filmy byly skvělé. Máme ty nejlepší režiséry, nejlepší speciální efekty a vynikající herce. Lidi, kteří kdysi nebyli velké hvězdy, jako třeba Chris Hemsworth – a teď je fantastický! Byl jsem s ním včera a samozřejmě jsem dělal svoji cameo roli.“

Lee také dodal, že Warner Bros. by měli zvážit jeho obsazení do nadcházejícího filmu Batman v Superman: Dawn Of Justice.

„DC by pravděpoboně vydělalo a dost více peněz za Supermana a Batmana, kdyby oznámili, že v něm budu mít cameo roli. Lidé by tomu nevěřili a šli by se na to podívat do kina!“