Sci-fi Apex bude kombinací Predátora a Call of Duty

Kanadský scénárista a režisér Darren Lynn Bousman chystá zajímavě znějící sci-fi horor Apex. Bude muset operovat s nízkým rozpočtem a první artworky by se měly objevit na nadcházejícím Comic-Conu.

Darren L. Bousman chystá sci-fi Apex
Darren L. Bousman chystá sci-fi Apex

Režisér průměrných pokračování série Saw, ale i osobitých snímků Repo: Genetická opera a Mother’s Day, spolupracuje na Apexu se scénáristou Jamesem E. Cavanaughem a popisuje film jako kombinaci kultovních klasik filmu a počítačových her – Predátora a Call of Duty. Příběh se točí okolo speciální jednotky, která je vyslána do Severní Koreje získat nespecifikovanou zbraň hromadného ničení. Ocitají se však v neznámém světě, kde se postaví proti nebezpečné mimozemské rase.

„Vnímám Apex jako milostný dopis věnovaný všem sci-fi filmům, na kterých jsem vyrůstal. S tátou jsme sledovali Vetřelce, Predátora, Můj nepřítel, Chvění. Chci tomu ale dát moderní nádech současných her, které teď hraji, jako Halo a Call of Duty. Bude to nadupaný akčňák s potenciálem na rozšíření univerza. Je tu celý svět k prozkoumání s Apexem!“, řekl Bousman.

Bousman chce, aby Apex byl mixem mezi osmdesátkovou akcí a více realistickým zobrazením války, jako jsme mohli vidět v Na život a na smrt (2013).