Sbohem Chrisi Hemsworthe! Marvel představil ženskou verzi Thora

Pokud si budete po přečtení tohohle článku klepat na čelo, naprosto Vás chápu. Oznámení, že nový protagonista komiksového Thora bude žena, je dosti nečekané. Znamená to, že by se měl Chris Hemsworth, který ztvárnil Thora ve filmových adaptacích, bát o svoji práci?

Nový Thor je žena
Nový Thor je žena

Už včera se mluvilo o tom, že Marvel učiní velké oznámení během americké ranní talkshow The View. Internetem kolovaly dohady, co by toto oznámení mohlo být, třeba jako ohlášení Thora 3 nebo oživení Iron Mana na stříbrném plátně. Tohle ale nikdo nečekal. Žena jako Thor? To prostě nedává smysl. Věřme ale, že Marvel ví, co dělá.

Jak to ale ovlivní filmovou franšízu? Je možné, že ženskou verzi Thora představí právě v připravovaném filmu Thor 3, ke kterému se zatím píše scénář. Převezme tedy žena práci Chrise Hemswortha? Dá se o tom uvažovat, jelikož herec má smlouvu na šest filmů, mezi něž patří tři díly Thora a stejný počet Avengers. Tři filmy už má za sebou, jeden se momentálně natáčí, takže tedy dva před sebou.

Propojení komiksového a filmového světa je velice úzké, proto s touto možností můžeme počítat. Otázkou zůstává, kdo by si mohl ženskou verzi Thora zahrát. Vše je ve hvězdách a následující měsíce nám napoví více.

Nová verze Thora na dalším konceptu
Nová verze Thora na dalším konceptu

Oficiální prohlášení editora Willa Mosse z Marvel Comics:
„Marvel je nadšen, že může oznámit novou éru Boha hromů, Thora, který bude napsán Jasonem Aaronem a nakreslen Russellem Dautermanem. Marvel Comics pracuje na nejvíce šokující a zajímavé změně, která se kdy udála marvelovské velké trojce – Captain America, Iron Man a Thor. Marvel Comics představí úplně nového THORA, BOHA HROMU. Už to nebude klasický mužský hrdina, který je schopen držet mocné kladivo Mjolnir, bude to ženská hrdinka, která bude hodna jménu Thor. Kdo je to? Odkud přišla? Jaké je její spojení s Asgardem a s Marvel Universem?“

„Nový Thor pokračuje marvelovskou tradicí, kde hrají hlavní roli silné ženské charaktery, jako Captain Marvel, Storm, Black Widow a mnoho dalších. A tento nový Thor není jen krátkodobá náhrada – ona je teď pouze jediný Thor, a je toho hodna! Není to She-Thor. Není to Lady Thor. Není to Thorita. Ona je THOR. Ona je THOR z Marvelovského univerza.“ dodal Jason Aaron, který se podílel na mnoha komiksech o Thorovi.

Je to opravdu veliká novinka pro komiksová a filmová díla Marvelu. Co se vůbec myslíte o této změně? Je možné, že bude představena již v Thorovi 3, možná v potitulkových scénách?

Avengers: Age Of Ultron jdou do kin příští rok, Thor 3 v roce 2017. V obou filmech ještě určitě uvidíme Chrise Hemswortha.