Joaquin Phoenix se může stát Doctorem Strangem

Doctor Strange ještě nemá hlavního herce.

Marvel se chystá na filmovou verzi příběhu Doctora Strange již delší dobu. Původně byli do role zvažování Tom Hardy a Benedict Cumberbatch, ovšem podle nejnovějších informací má k projektu nejblíž Joaquin Phoenix.

joaquin_alter_ego
Joaquin Phoenix v reálu a při vzniku snímku I’m Still Here

Pro Phoenixe by se jednalo o návrat k velkorozpočtovým filmům. Po hitech jako Gladiátor nebo Noc patří nám se herec rozhodl si téměř zničit kariéru projektem I’m Still Here, kvůli kterému po celý rok vystupoval jako absolutní troska, jež se místo herectví chce věnovat rapu. No, o velký úspěch se rozhodně nejednalo a Phoenix s režisérem a švagrem Casey Affleckem moc pochopení nenašli. Poté se herec věnoval hlavně nezávislým snímkům, za které ovšem získal dvě oscarové nominace, jednalo se o filmy Mistr a Ona.

Doctor Strange je postava vytvořená Stanem Lee a Stevem Ditkem. Poprvé se objevila v roce 1963 ve vydání Strange Tales 110. Hlavní postavou je Steven Strange, brilantní neurochirurg, který kvůli autonehodě přijde o své schopnosti. Jeho hlavním cílem tedy je získat zpátky své chirurgické umění a při tomto úkolu se z něj stává Mistr mystických umění.

Režii si vezme na starost Scott Derrickson (Sinister, Chraň nás od zlého), o scénář se postará Jon Spaihts (Prometheus). Datum premiéry zatím není jasné, ale Marvel má zamluvená různá data pro zatím nespecifikované projekty, takže v tomto ohledu problém určitě nebude.