Jar Jar Binks v sedmé epizodě Star Wars

Studio Disney převzalo populární vesmír od George Lucase a připravuje zcela novou trilogii plnou světelných mečů, rytířů Jedi a tak dále. Ihned s odkupem filmové ságy Star Wars se však začalo diskutovat, které postavy z původních dílů se objeví v nově připravované trilogii. To, že se (minimálně) v sedmé epizodě objeví Luke Skywalker či Han Solo je známou a očekávanou věcí, ale že dojde i na takového Jar Jar Binkse, je tak trochu překvapení. A poměrně nemilé.

Jar Jar Binks patří podle mnoha fanoušků k tomu vůbec nejhoršímu, co se v epizodách I, II a III objevilo
Jar Jar Binks patří podle mnoha fanoušků k tomu vůbec nejhoršímu, co se v epizodách I, II a III objevilo

Zcela jistě nejvíce nenáviděná postava celé ságy, která sice stihla pořádně otravovat jen v první epizodě s názvem Skrytá hrozba, je nyní potvrzena jako další navrátilec z předaleké galaxie. Disney se tímto krokem zcela jistě snaží ještě více provázat původní díly s nově připravovanou trilogií (ta se má odehrávat 30 let po Návratu Jediho), ale ruku na srdce, komu by tento ukecaný a kompletně digitální Gungan chyběl? Podle jedné z původních verzí Skryté hrozby měl Jar Jar zemřít na začátku filmu (video na konci odstavce), ale George Lucas se rozhodl jeho roli zachovat i pro další dvě epizody. V té druhé dokonce už jako senátor pomohl Palpatinovi k absolutnímu uchopení moci. Ale to jsou věci, které každý fanoušek Star Wars moc dobře ví.

httpv://www.youtube.com/watch?v=jLACxMXBRhM

Tak nějak doufám, že jde jen o planý poplach a za několik dní budu moct tuto zprávu dementovat, ale podle posledních informací je to skutečně hotová věc. Binks by se měl v sedmé epizodě opět chopit role jednoho ze senátorů a dohlížet na Lukea Skywalkera a princeznu Leiu v jejich snaze o obnovení míru v galaxii. Snad režisér a spolutvůrce scénáře J.J. Abrams ví, co dělá. Jeho sedmá epizoda vtrhne do kin v prosinci 2015.