Interstellar: Co nového jsme se dozvěděli na Comic-Conu?

Napjatě očekávaná novinka Christophera Nolana Interstellar vezme kina útokem až začátkem letošního listopadu. Sci-fi talentovaného tvůrce ale už nyní vzbuzuje spoustu dohadů a domněnek, o čem vlastně tento film bude. V rámci právě probíhajícího Comic-Conu se několika desítkám šťastlivců podařilo poodkrýt záhadu připravovaného trháku.

Christopher Nola a Matthew McConaughey na letošním Comic-Conu
Christopher Nola a Matthew McConaughey na letošním Comic-Conu

Samotný Christopher Nolan se na této populární akci objevil, aby pronesl pár vět o tom, co máme od jeho dalšího filmu očekávat. Padla zmínka, že režisér chtěl velmi realisticky nasnímat samotné cestování vesmírem, něco ve stylu veleúspěšné Gravitace. Že obrovskou inspirací pro něj byla nejen legendární Vesmírná Odyssea Stanleyho Kubricka, ale třeba i takový Blade Runner. A také to, že příběh, který se nám chystá převyprávět, si dává za úkol zamyslet se nad samotnou úlohou člověka jako takového v celém vesmíru. Tohle jsou ale věci, které už jsme tak nějak věděli. Tím hlavním lákadlem byl pro fanoušky plnohodnotný trailer, který se v rámci prezentace Interstellaru promítal.

Ten bude pro zbytek světa k dispozici až s premiérou Strážců Galaxie (přelom července a srpna), ale některé detaily víme už nyní. Především kolují informace, že trailer je sám o sobě velmi těžko popsatelný. Nedá se mu prý upřít působivost, což je pro Nolana typické – vzpomeňme na trailerovou kampaň k Počátku. V upoutávce se prý podíváme víc na samotné cestování vesmírem, které by mělo posádku hlavních hrdinů zavést do úplně nového mimozemského světa (prý něco ve stylu krajiny na Islandu). Anne Hathaway se objeví v roli kopilota vesmírné lodi. Dále pak víme, že Jessica Chastain a Casey Affleck budou hrát dospělé potomky Matthewa McConaugheyho. Dojde i na rozšířené záběry zdevastované Země, které jsme mohli spatřit už v prvním traileru. Na Comic-Conu došlo také na zveřejnění insignie posádky, která se vydá na nebezpečnou výpravu za hranice známého vesmíru.

Insignie posádky Endurance
Insignie posádky Endurance

Snímek Interstellar režíruje Christopher Nolan a v hlavních rolích se objeví Matthew McConaughey, Anne Hathaway, William Devane, Michael Caine, Wes Bentley, Jessica Chastain, Casey Affleck a Matt Damon.