Harry Potter se vrací v krátkém příběhu

Dobrá zpráva pro Brazílii. Fotbalové mistrovství světa po debaklu od Německa nevyhrají, ale pořád mají šanci získat titul na šampionátu famfrpálovém. A to před zraky Harryho Pottera, který se v novém krátkém příběhu od J.K. Rowlingové této události zúčastní.

Ústřední trojice v epilogu sedmého dílu
Ústřední trojice v epilogu sedmého dílu

Novinka byla zveřejněna na webu Pottermore a je psána jako článek bulvární novinářky Rity Holoubkové. Hlavnímu hrdinovi je v něm 34, splnil si svůj sen stát se bystrozorem a stále žije s Ginny Weaslyovou. Na finále se potká i s Ronem a Hermionou, jejichž manželství se pořád daří překonávat jejich značný vzhledový rozdíl.

Povídkou s rozsahem 1500 slov se J.K. Rowlingová vrátila k Harry Potterovi po sedmi letech. Kouzelnickému světu se ovšem stále věnuje, podílí se na výrobě scénáře k nové trilogii Fantastic Beasts and Where to Find Them, která se bude odehrávat 70 let před Harryho narozením. 

Hlavní herecké trio se do svých rolí vrátí v krátkometrážním snímku natočeném k příležitosti otevření nové atrakce v Universal Parku v americkém Orlandu. Na základě nově zveřejněné povídky se zatím neuvažuje o žádné formě natáčení.