Foto: Ian McKellen je nejstarší Sherlock Holmes v historii

Britský herec Ian McKellen, známý především jako Gandalf z filmových sérií Petera Jacksona či Magneto z komiksových X-Menů, má zaděláno na další výraznou stopu ve své bohaté filmové kariéře. Příští rok jej spatříme v roli Sherlocka Holmese.

Ian McKellen jako Magneto v sérii X-Men
Ian McKellen jako Magneto v sérii X-Men

Snímek Mr. Holmes, který ještě nedávno vystupoval pod názvem A Slight Trick of the Mind, představí legendární knižní postavu ve zcela novém a poměrně netradičním světle. Kromě toho, že Ian McKellen bude již v pořadí sedmdesátý herec, který si postavu Sherlocka Holmese zahraje, bude rovněž jeho ztvárnění ojedinělé tím, že slavnému a obávanému detektivovi bude v připravovaném projektu již devadesát tři roků.

Příběh bude vycházet z románu Mitche Cullina, jehož dobrodružství Sherlocka Holmese se odehrává ve 40. letech minulého století. Detektiv Sherlock Holmes si zde užívá důchodu a svou minulostí inspiruje syna své hospodyně, jež by se jednou rád stal také detektivem. Na stará kolena se však Holmes pouští do padesát let starého případu, který nikdo kromě něj nemůže vyřešit.

Pětasedmdesátiletý Ian McKellen je ve svých letech i velmi populárním na sociální síti Twitter. Zde například vypustil do světa svou první fotku, na které vystupuje právě jako třiadevadesátiletý Sherlock Holmes.

Ian McKellen jako Sherlock Holmes
Ian McKellen jako Sherlock Holmes

Ve snímku Billa Condona (Twilight sága: Rozbřesk), který po Bozích a monstrech opět spojil síly s Ianem McKellenem, se představí také Laura Linney. Filmu, věřím že s otevřenou náručí, bychom se měli dočkat někdy v roce 2015.