Chování mladé generace v novém filmu Parádně pokecal

Dne 31. července 2014 se diváci můžou těšit na nový film Tomáše Pavláska o generaci mladých, především, jak říká sám režisér: ,,Nerozhodnost, nevyhraněnost, často i lenost – na druhé straně však přemíra podřadných aktivit, spousta energie a touha poznávat.“

Para¦üdne¦î pokecal plaka¦üt

Celý film se točí okolo Štěpána Procházky, smolaře, který byl opuštěn přítelkyní, vyhozen ze školy a bez práce opouští s partou přátel Prahu a odjíždějí na chatu. Film nám nabízí nechronologický scénář, takže si hlavní postava za chodu filmu ujasňuje vzpomínky z minulosti, které jsou velmi absurdní. Celý film nám doplňuje kvalitní hudba, zajímavé prostředí i střídající se zábavné scény s dojemnými.

Vi¦üt Rohr a Vladimi¦ür Poli¦üvka - Para¦üdne¦î pokecal - archiv filmu

Hlavní roli Štěpána si vzal na paškál Vít Rohr, kterého jsme mohli vidět např. v seriálu Ordinace v růžové zahradě, nebo Ošklivka Katka. V dalších postavách se nám představí Václav Vydra, komik Lukáš Pavlásek, ale také Aneta Krejčíková, Eliška Křenková a nebo Vladimír Polívka.

Režisér také nezapomněl poděkovat i producentům a distributorům, jenž se také podíleli na filmu: „Těší nás důvěra, kterou do nás vložili naši partneři, především Filmové centrum České televize a FAMU či Státní fond kinematografie. Bez nich bychom film Parádně pokecal nemohli natočit.“ Tomáš Pavlíček ale není nováček, jeho filmy jsou na českých i zahraničních festivalech velmi známé jako Festival NewYork nebo Kamera Oko. Jeho bakalářský film Nejrychlejší Matěj na světě byl dokonce oceněn nejlepší studentskou komedii na festivalu Novoměstský hrnec smíchu.

httpv://www.youtube.com/watch?v=CrSiXOWvTOw