Angelina Jolie a Brad Pitt se opět sejdou před kamerou

Jedna z nejslavnějších dvojic světa má za sebou zatím jeden společný herecký počin – Mr. & Mrs. Smith. Tento film je známý hlavně tím, že se během něj dal pár dohromady, jinak se jedná o lehkou popcornovku. Nový projekt By the Sea ovšem bude úplně jiná výzva.

Mr. & Mrs. Smith v podání Brada Pitta a Angeliny Jolie
Mr. & Mrs. Smith v podání Brada Pitta a Angeliny Jolie

Angelina Jolie nedávno ovládla kina v dospělé pohádce Zloba – Královna černé magie. Brad Pitt mezitím získává pozornost v trailerech na hodně očekávanou válečnou podívanou Fury. Oba se také věnují produkci, za kterou Pitt získal mimo jiné Oscara, jelikož se podílel na otrokářském dramatu 12 let v řetězech. Jeho manželka mezitím zkouší režii. Její debut V zemi krve a medu rozhodně nebyl kasovním trhákem a ani diváci nebyli nijak nadšení. Bosenský konflikt Jolie prostě nesedl. Nyní v post-produkci připravuje další snímek Unbroken, jehož hlavním hrdinou je Louis Zamperini – americký válečný hrdina a olympionik. Scénář by měl být podstatně lepší, protože je založen na knižním bestselleru Laury Hillenbrand.

Společný snímek By the Sea zatím nemá zveřejněný děj. Obsazení hlavní dvojice a režisérky tak zůstávají dvěma třetinami informací, které o filmu máme. Tou třetí je, že vše bude vznikat pod hlavičkou Universal Pictures.

„Angelina stále ukazuje její neobyčejné schopnosti vyprávět příběh před i za kamerou a my jsme nadšení, že náš vztah s ní může pokračovat díky By the Sea. Angelina a Brad jsou dvěma z největších hollywoodských talentů a je velmi vzrušující být součástí jejich spolupráce na tak silném námětu,“ takto se vyjádřila šéfka Universalu Donna Langley.

Mě osobně zajímá, zda bude příběh By the Sea opravdu tak kvalitní, že by se mu Brad Pitt upsal i kdyby nerežírovala jeho partnerka. Ta se totiž ujme i scénáře a snad se od V zemi krve a medu značně zlepšila.