13 herců, kteří mohli ztvárnit superhrdiny

Robert Downey Jr. je Iron Man, Hugh Jackman je Wolverine, Chris Evans je Steve Rogers a mnoho dalších jistot ve filmovém světě je nepopiratelných. Mnoho rolí ale mohlo být obsazeno naprosto odlišně, kdyby vyšly první volby producentů nebo nedošlo k neočekávaným událostem. Nyní se můžete podívat, kdo mohl hrát oblíbené superhrdiny.

Tom Cruise – Iron Man

cruise

Toma Cruise si jako Tonyho Starka představoval Marvel. Ovšem sám sebe si v roli multimilionáře a playboye nedokázal představit Tom Cruise. Proto se rozhodl z projektu vycouvat s odůvodněním, že „by se nedokázal stoprocentně oddat této roli“. A ještě že tak, Jon Favreau poté sáhl po Robertu Downeym Jr. a tato volba byla nejlepší možností. Mezi další kandidáty patřil například Clive Owen nebo Sam Rockwell, který se nakonec objevil v druhém dílu jako Iron Manův protivník.

Bill Murray – Batman

murray

Bill Murray jako Batman? Takový byl původní plán Warner Bros. Idea byla totiž taková, že nový snímek bude ve stylu seriálu ze 60. let, ve které byl Adam West hodně vzdálen od ztvárnění pozdějšího Temného rytíře. Po angažování Tima Burtona ovšem záměr vytvořit film v hlavní roli s citoslovci „kaboom“ a „bang“ padl a s ním i možnost přidělení role Billu Murraymu. Burton nakonec vsadil na Michaela Keatona, uvažoval také o Melu Gibsonovi a Alecu Baldwinovi.

Edward Furlong – Spider-Man

t2-020_L

Edward Furlong je nyní znám hlavně jako bývalá filmová hvězda a současná troska. Mohl být ale také znám jako Spider-Man. O tom uvažoval James Cameron, když v polovině devadesátých let připravoval vlastní verzi pavoučího muže. A kdo měl hrát Dr. Octopuse? Arnold Schwarzenegger. Cameron tak mohl navázat na spolupráci s oběma herci, se kterými zabodoval Terminátorem. Režisér ovšem nakonec z produkce vycouval a Edward Furlong zůstal známý pouze díky zmíněnému Terminátorovi a Kultu hákového kříže.

Leonardo DiCaprio – Spider-Man

leonard-dicaprio-space-ftr

Když James Cameron opustil produkci Spider-Mana, přešla práva na Sony Pictures. Bylo to v roce 1999, kdy DiCaprio stále čerpal popularitu z Titaniku. Studio zazdilo Cameronův scénář, jediné co zůstalo, bylo přirozené tvoření sítí, na rozdíl od použití speciálních strojů, jak je tomu v Amazing Spider-Manovi. Režie se nakonec ujal Sam Raimi. Ten zkoušel do hlavní role například Scotta Speedmana nebo Jamese Franka, ale roli nakonec dostal dlouholetý DiCapriův kamarád Tobey Maguire. Studio mělo velké výhrady, jelikož zrovna vyšel film Skvělí chlapi, kde se Maguire mimo jiné objeví v posteli s budoucím Tonym Starkem.

Jim Caviezel – Kyklop

caviezel

Role Kyklopa byla původně nabídnuta Jimu Caviezelovi. Tomu se podařilo porazit ostatní kandidáty jako Johnnyho Lee Millera, Thomase Janea, Owena Wilsona nebo Edwarda Nortona. Musel ovšem bohužel roli odmítnout, protože měl závazky s filmem Frekvence. Nahradil ho tedy James Marsden a Caviezel se později stal tím největším superhrdinou – Ježíšem. Kvůli tomu ho pak Bryan Singer zavrhl jako Supermana do snímku Superman se vrací. Což asi taková škoda nebyla.

Will Smith – Superman

smith

Scénář k plánovanému rebootu Supermana měl na starosti Kevin Smith. Ovšem hlavní slovo měl bohužel producent Jon Peters, kterému se dokonce podařilo Willa Smithe pro tuto roli nadchnout. Připraven byl i černý Supermanův oblek. Ovšem Smith s Petersem se nakonec nedokázali dohodnout a projekt zkrachoval. Podle samotného Kevina Smithe šlo hlavně o spor kvůli velkému pavoukovi, který se měl objevit ve finální scéně. Toho nakonec Peters prosadil ve filmu Wild Wild West, kde hlavní roli ztvárnil právě Will Smith.

Sylvester Stallone – Superman

M8DROCK EC003

Skoro to vypadá, že Supermana mohl nakonec hrát téměř každý. Stallone měl tuto šanci ve filmu Richarda Donnera. Sám o roli velmi stál, ovšem nakonec vše ztroskotalo na tom, že Marlon Brando nebyl nadšený z představy, že Rocky hraje jeho syna. Do své nejznámější role byl tak obsazen Christopher Reeves. Osobně si Stalloneho dokážu představit jako Supermana, ovšem jeho Clark Kent by asi musel vyměnit novinařinu za kulturistiku. Kromě Reevese se s tvůrci sešli také například Robert Redford nebo Burt Reynolds.

Dougray Scott – Wolverine

scott

Jméno Dougray Scott většinou nic moc neřekne ani filmovým fanouškům. Mohlo tomu být ale úplně jinak. Scott spolu s Jackmanem nejvážnější kandidát na roli Logana, ovšem nakonec musel z boje odstoupit kvůli závazkům k jinému filmu. Jakému? Mission: Impossible II. Dnes mohl mít kariéru Hugha Jackmana místo toho, aby se jednou za čas objevil o víkendu odpoledne v repríze pokračování akčního snímku s Tomem Cruisem.

Marlon Wayans – Robin

wayans

Marlon Wayans je opravdovým vítězem ze všech zmíněných herců. Tim Burton totiž původně pracoval na třetím snímku s Batmanem. Studio již s Wayansem podepsalo smlouvu na roli Robina a proběhly také kostýmové zkoušky. Ovšem poté se projektu ujal Joel Schumacher a Wayanse nahradil Chris O´Donnell. V čem spočívá vítězství černošského komika? Svůj původní honorář dostal od studia zaplacen i tak, a navíc nemusel být součástí nejhoršího Batmana v historii. Winning!

Jake Gyllenhaal – Batman

jake-gyllenhaal-11939-12322-hd-wallpapers

David Goyer, scénárista filmu Batman začíná, psal hlavní roli primárně pro Jakea Gyllenhaala. Ten byl na seznamu osmi zvažovaných herců, spolu s ním na něm byla jména: Joshua Jackson, Eion Bailey, Billy Crudup, Cillian Murphy, Henry Cavill, Hugh Dancy a Christian Bale. Po obsazení posledního jmenovaného se měl Gyllenhaal ujmout role Harveyho Denta, ale ani toho nakonec neztvárnil. Kdyby ano, mohl prožívat filmový vztah se svou skutečnou sestrou Maggie. Jejich máma by byla určitě pyšná.

Emily Blunt – Black Widow

blunt

Emily Blunt dokonce chvíli Black Widow byla. Roli získala pro Iron Mana 2, ovšem poté došlo k nesrovnalostem se smlouvou s Foxem a Blunt se musela role vzdát. Co dělala místo plánovaného natáčení? Objevila se v Gulliverových cestách s Jackem Blackem. Ovšem její kariéra i díky skvělému Na hraně zítřka nestagnuje.

Josh Hartnett – Superman

hartnett

Tato informace se nedávno objevila i na našem webu. Herec odmítl roli i 100 milionů dolarů za tři filmy, protože si nebyl jistý, že je ten pravý. Jednalo se o nakonec neuskutečněný projekt, ve kterém měl Clark Kent dělat svědka na svatbě Bruce Waynea. Poté mělo dojít k rozepři a následnému souboji. S režijí byli spojování McG, Wolfgang Petersen a Brett Ratner.

John Krasinski – Kapitán Amerika

krasinski

Krasinski zaujal producenty na castingu. Porazil věhlasnější a známější jména jako Channing Tatum nebo Ryan Phillippe. Jim z televizního Kanclu ovšem nakonec o roli přišel. Vyhrát casting a poté být nahrazen Chrisem Evansem, který se ho nezúčastnil, je poněkud smutné. Kdyby Krasinski roli Steva Rogerse dostal a zároveň by Emily Blunt zůstala jako Black Widow, mohl si tento manželský pár zahrát bok po boku v Avengers.