Pacific Rim 2 má datum premiéry

Guillermo del Toro oznámil tvorbu sequelu k loňskému projektu Pacific Rim. Společnosti Legendary Pictures a Universal Studios nyní oznámily, že datum premiéry je stanoveno na 7. dubna 2017. Podle režiséra se nyní pracuje na scénáři, takže času mají tvůrci dost.

Pacific Rim se vrátí za tři roky
Pacific Rim se vrátí za tři roky

Pacific Rim získal díky trailerům velkou oblibu fanoušků. Ovšem jen do doby, než přišel do kin. Nadšení hodně ochladlo a ani kritiky snímek nepřijaly nijak kladně. Ovšem účetnictví mluví jasně a celosvětový výdělek 411 milionů dolarů při téměř dvousetmilionovém rozpočtu dal pokračování zelenou. Většina tržeb přišla z Asie, kde roboti a monstra stále hodně táhnou, jak ukázaly i ekonomické výsledky Godzilly.

„Postavy, které miluji, se vrátí. Raleigh, Mako, Newt, Gottlieb a kdo ví, možná dokonce i Hannibal Chau – ale bereme je do nového prostředí, jež ukáže skvělou podívanou a skvělé bitvy. První film připravil půdu a nyní jsme připraveni to pořádně rozjet,“ tak se k pokračování vyjádřil sám del Toro.

Na scénáři pracuje dvojice z prvního dílu, kromě Guillerma del Tora je to ještě Zak Penn. Produkce se opět ujmou Mary Parent a Callum Greene, výkonným producentem bude Jillian Share. Kromě sequelu del Toro nyní pracuje na komiksu navazujícím na předchozí dílo Pacific Rim: Tales from Year Zero.

httpv://youtu.be/HndBiSyOrK4