Noví herci pro marvelovský seriál Daredevil

Marvel a Netflix v minulých dnech oznámili dvě zvučná jména, která si zahrají v nově připravovaném seriálu z marvelovského univerza, Daredevilovi. Charlieho Coxe, který ztvární právě zmiňovaného Daredevila, doplní Vincent D’Onofrio a Rosario Dawson.

Role Kingpina by mohla D'Onofriovi sedět.
Role Kingpina by mohla D’Onofriovi sedět.

Seriál, který spatří světlo světa během roku 2015, bude mít 13 epizod na Netflixu. Můžeme jedině doufat, že kvalitativně předčí stejnojmenný film z roku 2003, kde se v hlavních rolích představili Ben Affleck a Jennifer Garner.

Vincent D’Onofrio si zahraje postavu Wilsona Fiska aka Kingpina, což je mocný businessman, jehož zájmy o Hell’s Kitchen ho přivedou do konfliktu se slepým právníkem Mattem Murdockem a jeho alteregem Daredevilem. Wilsona Fiska si ve výše zmiňovaném filmu zahrál dnes již zesnulý Michael Clarke Duncan.

„Jsme nesmírně hrdí, že jsme dostali herce s takovou všestranností a vážností, což se právě hodí do role Kingpina. Wilson Fisk je kultovní padouch, jehož chytrost a síla ho dělá nebezpečným protivníkem našeho hrdiny,“ řekl Jeph Loeb, hlava televizních seriálů u Marvelu. D’Onofrio je znám hlavně svou rolí v seriálu Zákon a pořádek: Zločinné úmysly, či ve filmu Muži v černém.

Na Rosarii Dawson se musí těšit každý muž.
Na Rosarii Dawson se musí těšit každý muž.

Zato Rosario Dawson si už ve filmu na motivy komiksu zahrála. Mohli jsme ji vidět v prvním Sin City a dočkáme se jí i v pokračování s podtitulem Dáma, pro kterou se zabíjí. Mimo to si zahrála ve filmu Trans, Sedm životů a v Clerks 2. V Daredevilovi dostala roli ženy, jíž do života vstoupí právě Matt Murdock.

„Rosario Dawson je jedna z nejcharizmatičtějších, nejtalentovanějších hereček v Hollywoodu. Celou dobu byla na vrcholu žebříčku pro marvelovský seriál Daredevil,“ prozradil znovu Jeph Loeb.