Marvelovský Doctor Strange se rýsuje!

Doctor Strange

Projekt, o kterém se hovoří už dlouhou dobu, ale pořád se o něm nic neví. Tedy až doteď. S filmem Doctor Strange jsou totiž momentálně spojována dvě jména – režisér Scott Derrickson a herec Jared Leto. Pokud vše dopadne tak jak má, měli bychom se slavného kouzelníka dočkat ve třetí marvelovské fázi.

Doctor Strange pod taktovkou Scotta Derricksona? Už je to jasné!
Doctor Strange pod taktovkou Scotta Derricksona? Už je to jasné!

Scotta Derricksona můžete znát hlavně díky filmu Sinister, který patří mezi to nejlepší z hororového žánru za poslední roky. V červenci k nám do kin zavítá i jeho nový film Chraň nás od zlého, který rovněž vypadá velmi slibně. Za poslední roky se vyšvihl mezi špičku v oboru a ne nadarmo byl spojován s většími projekty. Mezi ně patří právě Doctor Strange.

Kevin Feige, prezident Marvel Studios, se už se samotným režisérem sešel a vypadá to, že se dohodli na podmínkách smlouvy a na to, jakým směrem by se měl film ubírat. Pokud si myslíte, že to jsou jen další dohady, tak se pletete. Kdo sleduje Twitter, mohl si všimnout, že na profilu Scotta Derricksona se objevila fotka, která potvrzuje, že se stává režisérem filmu. Derrickson si rád filmy i píše, proto se to samé dá očekávat i u projektu Doctor Strange.

A co jméno Jareda Leta? S tím je pro změnu spojováno učinkování v hlavní roli. Měl by ztvárnit právě Dr. Stephena Strange. Pokud by se Leto opravdu komiksovému filmu upsal, šlo by o dalšího Oscarem ověnčeného herce, kterého v Marvelu ulovili.

Obrázek, který sdílel Derrickson na svém Twitteru.
Obrázek, který sdílel Derrickson na svém Twitteru.

Dr. Stephen Vincent Strange byl brilantní neurochirurg. Jeho veliký úspěch mu ale stoupl do hlavy a začal myslet pouze na sebe a na své zisky. Jeho slibnou kariéru ale překazila vážná autonehoda, při níž si zlomil obě ruce a poranil si nervy, takže už nebyl schopen operovat. Utratil mnoho peněz, aby se vyléčil, ale všechny pokusy byly neúspěšné a propadl beznaději a zoufalství. V tom se ale jednoho dne doslechl o tibetském mystikovi jménem Ancient One, který je schopen konat zázraky. Neváhal a odjel do Himálají, kde ho našel a požádal o pomoc. Během pobytu zjistil, že Ancientův učen Baron Mardo plánuje zabít svého pána, ale Stephen mu to překazil. Tímto aktem poznal Ancient One čistotu a obrovskou odvahu Stephenovi duše a rozhodl se ho naučit umění kouzel a magie a udělat z něj nejmocnějšího čaroděje světa!