Fury (2014): První záběry z natáčení jsou tady!

David Ayer je jedním z nejlepších představitelů akčního žánru. Letošní Sabotage s Arnoldem Schwarzeneggerem sice studio rozhodně nebude mít v kolonce komerčních úspěchů, ale označení „režisér filmu Patrola“ je pořád hodně lákavé. Nyní nám Ayer představuje svůj nový válečný projekt s Bradem Pittem.

davidayerfury2set
Čtyři pětiny posádky tanku Fury

A jak vypadá? Náramně! I když se jedná především o vyjádření tvůrců, dostupné záběry dokáží nalákat. Oficiální synopse filmu zní takto:

Fury se odehrává na samém konci 2. světové války, v dubnu roku 1945. Jak Spojenci postupují Evropou, válkou ostřílený seržant Wardaddy (Brad Pitt) velí tanku Sherman a jeho pětičlenné posádce během vražedné mise za nepřátelskou linií. Proti přesile a s menším počtem zbraní čelí Warddady a jeho muži hodně slabé naději na úspěch jejich heroické mise – zaútočit přímo v srdci nacistického Německa.

Producentům a režisérovi se podařilo před kameru najmout hodně zajímavé herecké složení. Kromě Pitta si další členky posádky zahráli Michael Peña, kterého Ayer vedl už v Patrole, stále více problémový Shia LaBeouf, Noeho neposlušný syn Logan Lerman a dealer z Vlka z Wall Street Jon Bernthal. David Ayer si, jako již tradičně, scénář k filmu napsal sám. Do kin se snímek dostane v listopadu 2014.

httpv://youtu.be/HgGlKgpQSdw