DC Comics nás zahltí třemi filmy ročně! Které to budou?

Wonder Woman, Superman a Batman se poznají v roce 2016

Snyderův Muž z oceli načal u Warnerů přesně to, co v Marvelu funguje již od prvního Iron Mana z roku 2008 – nekonečný kolotoč komiksových adaptací, které se někdy lépe nebo hůře doplňují. Tak či tak, jde o výborný způsob, jak uspokojit horké hlavy fanoušků a vydělat miliardy.

Wonder Woman, Superman a Batman se poznají v roce 2016
Wonder Woman, Superman a Batman se poznají v roce 2016

DC Comics je tedy ve výrazném skluzu. Vše by se ale mělo změnit již v roce 2016, kdy do kin dorazí Batman V Superman: Dawn of Justice, který se v těchto dnech stále natáčí. Nové drby z filmového světa ale říkají, že tímto to za dva roky rozhodně nekončí. Pro tentýž rok je podle všeho v plánu i adaptace Shazama – starověkého čaroděje a dlouho slibovaného Sandmana, kolem kterého naposled kroužil Joseph Gordon-Levitt.

Stejný zdroj (NikkiFinke) uvádí, že Warner Bros. na letošním Comic-Conu v San Diegu sdělí publiku ještě další pecky. Rok po Batmanovi se Supermanem má údajně na stříbrné plátno zamířit kompletní Justice League a následně sólovka Wonder Woman. Kolem Vánoc má pak sezónu uzavřít týmovka Green Lanterna s Flashem. Zde se navíc hovoří o faktu, že Waneři přeobsadí Ryana Reynoldse. Také by bylo velice zajímavé sledovat, zda filmový Flash bude mít něco společného s tím seriálovým, který již brzy vtrhne na televizní obrazovky.

Aby toho nebylo málo, plány jsou i s druhým Mužem z oceli, který by měl podruhé dorazit do kin v roce 2018.

Zda jde skutečně o informace, kterým můžeme věřit, budou zklamaní především fandové Guillerma del Tora. Ten totiž již několikrát prohlásil, že přivede k životu Justice League Dark. Vypadá to ale, že tvůrci s projektem v nejbližších letech nepočítají.

  • Květen 2016 – Batman v Superman
  • Července 2016 – Shazam
  • Vánoce 2016 – Sandman
  • Květen 2017 – Justice League
  • Července 2017 – Wonder Woman
  • Vánoce 2017 – Týmovka Green Lantern a Flash
  • Květen 2018 – Muž z oceli 2