Zahraje si Domhall Gleeson syna Lukea Skywalkera?

Domhnall Gleeson je stále ještě poměrně neznámým, ale o to víc talentovaným mladým hercem. Splňuje tedy přísná kritéria, podle kterých si režisér J.J. Abrams vybírá obsazení svých filmů. Neokoukaný rodák z Dublinu naposledy zazářil v povedené komedii Lásky Čas a jeho tvář si mnozí jistě spojí s postavou Billa Weasleyho v populární sérii o Harry Potterovi. Nyní se dostal k pravděpodobně největší výzvě své herecké kariéry – k Hvězdným válkám. Určitě vám neunikla zpráva o potvrzených jménech sedmé epizody, kterou dostal na starost již zmíněný J.J. Abrams.

Zřejmě takovou radost měl Doomhall Gleeson, když zjistil, že s ním J.J. Abrams počítá do jedné z hlavních rolí nových Hvězdných válek.
Zřejmě takovou radost měl Domhall Gleeson, když zjistil, že s ním J.J. Abrams počítá do jedné z hlavních rolí nových Hvězdných válek.

Jedenatřicetiletý herec prozradil, jak se vůbec k roli v novém díle nejslavnější filmové ságy všech dob dostal: „Všechno se událo strašně rychle. V jeden den jsem ještě o Hvězdných válkách vůbec nepřemýšlel a o 24 hodin později čtu scénář společně s Harrisonem Fordem, Markem Hamillem a Carrie Fisher. Bylo to šílené, ale opravdu skvělé!“ Pro Gleesona bylo ohromným překvapením, že mu J.J. Abrams osobně zavolal zprávu, že s ním počítá do role jedné z nejdůležitějších postav nové trilogie.

Ihned po veřejném prohlášení o nových tvářích Hvězdných válek se začaly rojit spekulace, koho bude Glesson vlastně hrát. Nejčastěji skloňovaná teorie hovoří o tom, že zrzavý umělec ztvární syna Lukea Skywalkera. Ten by měl být podle všeho zlákán temnou Silou a přidat se k nové Sithské generaci mladých padouchů. Což zní vskutku logicky, ale přijde mi to až moc průhledné. Věřte mi, J.J. Abrams by nikdy nic tak očividného nedopustil.

Gleeson komentuje dotazy na svoji roli následovně: „Obávám se, že pokud něco prozradím, tak vyjde najevo celá zápletka budoucího filmu. Za necelé dva roky vše uvidíte v kinech a po celou tu dobu budu muset držet pusu zavřenou.“

Sedmá epizoda Hvězdných válek vezme kina útokem 18. prosince 2015. Režíruje J.J. Abrams podle vlastního scénáře, na kterém se podílel mj. Lawrence Kasdan (Impérium vrací úder). V hlavních rolích snímku se kromě Gleesona objeví Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Andy Serkis, Max von Sydow, Peter Mayhew, Kenny Baker či Daisy Ridley.