X-Men: Budoucí minulost – Mutanti nejsou zatím úspěšní jako Poslední vzdor

X-Men: Budoucí minulost již v kinech!

Do kin dorazili noví X-Meni s rozpočtem 200 milionů dolarů a podle předpokladu jasně ovládli víkendové statistiky návštěvnosti. I přes skvělé ohlasy ze všech koutů světa to ale mutantům nestačilo na žádný „americký“ rekord. V tamních sálech se již zabydlela i novinka s Adamem Sandlerem – Blended, která ovšem naprosto propadla.

X-Men: Budoucí minulost již v kinech!
X-Men: Budoucí minulost již v kinech!

X-Men: Budoucí minulost hlásí na americké půdě 90, 7 milionů dolarů. A protože novinku Bryana Singera již hrají v téměř každém koutu planety (4 000 kin), připsali si Foxové celosvětově úžasných 261, 7 milionů dolarů. Mimo Spojené státy tak X-Meni vydělali rovných 171 milionů USD.

Stále tedy platí, že prvnímu víkendu sérii X-Men vládne Poslední vzdor z roku 2006. Ten si totiž připsal 102 milionů dolarů a současnou Budoucí minulost trumfl o dobrých 12 milionů. Na třetí příčku se tedy posunuli X-Men 2 (85, 6 milionů dolarů), čtvrtou pozici přijímá X-Men Origins: Wolverine (85 milionů dolarů). Následují První třída, X-Men a The Wolverine, kteří zakotvili těsně nad 50 miliony dolarů. Nový film ale nemusí smutnit, určitě má našlápnuto stát se nejvýdělečnějším filmem série vůbec, bereme-li v potaz i výsledky mimo USA.

Budoucí minulost X-Menů se nadále stává čtvrtým nejvýdělečnějším filmem roku, co se alespoň týče zahajovacího víkendu v kinech. Nejlépe si letos zatím vedla komiksovka Captain America: Návrat prvního Avengera (95 milionů dolarů), v těsném závěsu je pak Godzilla a sequel Amazing Spider-Mana.

Zpět k víkendovým statistikám. Godzilla zakotvila na druhém místě s dalšími 31 miliony, celosvětově už nasbírala 315 milionů dolarů. Třetí skončila zmiňovaná novinka Blended s Adamem Sandlerem, která si připsala pouhých 14 milionů, celosvětově 16. Další v pořadí jsou Sousedi Setha Rogena, kteří jsou v kinech už tři týdny. Tentokrát hlásí dalších 13, 9 milionů, celkem už úspěšných 181 milionů dolarů, rozpočet filmu přitom dělal pouhých 18 milionů dolarů. Pětici nejúspěšnějších uzavírá druhý Amazing Spider-Man s další sedmičkou milionů na kontě, v celosvětovém měřítku jich má dohromady 673, 9.