Wolverine v Avengers?

Hrdinové, kteří se na plátnech kin jen tak brzo nesetkají...

Vlastně ne tak úplně. Je to spíše takové přání představitele Wolverina, Hugh Jackmana. Myslí si, že jeho postava by skvěle zapadla do tohoto týmu superhrdinů.

Hrdinové, kteří se na plátnech kin jen tak brzo nesetkají...
Hrdinové, kteří se na plátnech kin jen tak brzo nesetkají…

Noví X-Meni s podtitulem Budoucí minulost už klepou na dveře a herci jsou v jednom kole. Propagace filmu, tiskové konference a talk-show, to je u všech na denním pořádku. V jednom z rozhovorů pro IGN Hugh Jackman prozradil, že by rád, kdyby se postava Wolverina spojila s týmem Avengers.

„Rád bych viděl Wolverina jako člena Avengerů. Proč? V tom týmu je taková skvělá dysfunkce a já si myslím, že Wolverine by se do toho perfektně hodil.“

Když se v roce 2012 na velkém plátně objevil film Avengers, ze začátku filmu bylo mezi postavami hodně nepřátelství, lezli si na nervy, párkrát po sobě vyjeli, ale nakonec to přece jen vše dobře dopadlo. Na otázku, se kterým Avengerem by se Jackman jako Wolverine na velkém plátně nejspíše utkal, odpověděl takto:

„Není pochyb o tom, že by se Wolverine potýkal s Hulkem. Oba dva jsou přeplněni vztekem a souboj by byl velice zajímavý. Myslím si, že by to byla docela sranda. I když nevím, jestli by byla sranda tuto scénu natáčet.“

Kdo zná komiksy od Marvelu, jistě ví, že Wolverine byl v jednu chvíli členem Avengers, spolu se Spider-Manem. Vyhlídka na filmový „crossover“ je ale velice spletitá, hlavně kvůli právům na postavy. Wolverine spadá pod 20th Century Fox, Spider-Man pod Sony a Marvel Studios má práva na všechny členy Avengers – Iron Mana, Thora, Kapitána Ameriku nebo právě zmiňovaného Hulka. V listopadu ale prezident Marvel Studios naznačil, že se crossoveru Avengers / X-Men / Spider-Man možná dočkáme. Pokud je to pravda, určitě to nebude v nejbližších letech.