To od Stephena Kinga bude rozděleno do dvou filmů

Tim Curry v původní verzi snímku

Kniha Stephena Kinga To byla už jednou zfilmována ve stejnojmenné minisérii z roku 1990. Z té pak vznikl také celovečerní film. Remake tohoto snímku nyní předalo studio Warner Bros divizi New Line, která cítí z hororů velký potenciál.

Tim Curry v původní verzi snímku
Tim Curry v původní verzi snímku

Po loňském úspěchu Jamese Wana a jeho V zajetí démonů má studio v hororový žánr značnou důvěru. Navíc když se jedná o novou verzi známého snímku. A jméno autora předlohy stále dokáže přilákat do kina nejednoho čtenáře. Zmiňovaná výměna studií přinesla i jednou předtím poměrně nečekanou změnu. Kniha bude rozdělena do dvou filmů, jednoho odehrávajícího se během dětských let hlavních hrdinů, druhá v období jejich dospělosti.

To vypráví o vraždícím klaunovi, který se vrací vždy jednou za sedmadvacet let. V roce 1957 ho přemůže skupina sedmi dětí. Zde by měl končit první film. Druhý nám ukáže hrdiny opět po téměř třiceti letech, kdy už na dávný incident zapomněli a žijí si každý svůj život. Musí se ovšem spojit, protože hrozba návratu klauna jménem Pennywise se opět blíží.

Námět rozhodně je lákavý pro filmové zpracování a pokud se New Line podaří sehnat schopného režiséra jako tomu bylo u angažování Jamese Wana, tak se můžeme dočkat velmi kvalitní podívané. Zatím ovšem není určené ani datum startu natáčení.