Ryan Gosling svým režijním debutem neoslnil

Ryan Gosling patří mezi herce, jejichž filmy jsou očekávány velkým množstvím fanoušků. A to nejen ženskou částí publika kvůli šanci, že si herec sundá tričko, ale také kvůli svým nesporným filmovým kvalitám. Režijní a scénáristický debut Lost River se ovšem podle reakcí z Cannes nepovedl podle představ.

Tvůrci filmu Lost River na festivalu v Cannes
Tvůrci filmu Lost River na festivalu v Cannes

Jedná se o moderní pohádku, ve které je svobodná matka v podání vnadné Christiny Hendricks vtažena do tajemného světa, zatímco její syn odkrývá cestu do podvodního světa. No synopse filmu není příliš lákavá. Goslingovi se ovšem pro svůj film podařilo získat kvalitní herecké obsazení, kromě Hendricks se v něm objeví například Matt Smith známý jako Dr. Who, Saoirse Ronan z Andersonova skvělého Grandhotelu Budapešť nebo Iain De Caestecker, agent SHIELDu z marvelovského seriálu.

Reakce ovšem tuto partu značně rozladily. Většina kritiků snímek naprosto sepsula, což se při takovém obsazení a oblíbenosti Goslinga nečekalo. Ovšem Lost River nezaujala kromě kritiků ani diváky, to je pro debut snad ještě horší vizitka. Warner Bros dokonce uvažuje o tom, že film odprodá nezávislým distributorům, i když tím riskují značné šrámy na vztahu s Goslingem. Ten se podle všeho v režii inspiroval svými oblíbenci Nicholasem Windingem Refnou (Drive) a Derekem Cianfrancem (Za borovicovým hájem). To se ale nejspíš nepovedlo. 

Snímek se tedy nejspíš dostane do nezávislé distribuce, která se ho díky známým tvářím zaručeně ujme, a je téměř jisté, že u nás na něj můžeme zapomenout. Snad bude mít příště Ryan Gosling více štěstí.