Režiséři druhého Kapitána Ameriky natočí román The Grey Man

Anthony (vlevo) a Joe Russo

Bratrské duo Anthony a Joe Russo vyhrálo novým filmem s patriotickým hrdinou jackpot. Jejich skvělé zpracování projektu s podtitulem The Winter Soldier posbíralo po celém světě chválu i možná až nečekaně vysoké tržby. Tím se dvojici otevřely dveře k dalším velkým projektům.

Anthony (vlevo) a Joe Russo
Anthony (vlevo) a Joe Russo

A hned tím dalším by mělo být zpracování knihy Marka Greaneyho The Grey Man. Jedná se o thriller s akčními prvky, takže žánr, ve kterém se bratři očividně umí pohybovat. „Hlavní postavou je Court Gentry, známý právě jako The Gray Man – nájemný zabiják a legenda podsvětí. Přechází od jedné zakázky k druhé, vždy dokáže nemožné a poté se beze stopy vypaří. A vždy zasáhne svůj cíl. Ovšem existují silnější postavy než Gentry a v jejich očích už hlavní postava není dále užitečná. Grey Man tak nyní musí dokázat, že neexistuje žádná šedá zóna mezi zabíjením pro peníze a zabíjením kvůli přežití.“

Kniha Marka Greaneyho už byla jednou spojována s filmovou verzí. Režírovat měl James Gray (Noc patří nám) podle scénáře Adama Cozada (Jack Ryan: V utajení) v hlavní roli se měl objevit Brad Pitt (netřeba upřesňovat). Duo Russoových si ovšem po marvelovském projektu může vybírat a tento snímek by jim neměl uniknout. Oba jsou spojováni také s dalším pokračováním sólovky Kapitána Ameriky, které by mělo mít premiéru 6. května 2016.