Od rebootu Mumie odstoupil další režisér

Mumie byla na přelomu tisíciletí velký hit. Tak velký, že se dočkala ještě dvou pokračování a výrazně pomohla ke kariéře Brendanu Fraserovi. Universal ovšem nyní dychtí po rebootu této série, a tak dostanou příležitost další. Post režiséra ovšem opustil už druhý tvůrce.

Brendan-fraser-as-rick-o-connell-in-the-mummy_(1)
Brendan Fraser v prvním dílu série

V loňském roce byl nejprve oznámen režisér Underworld Len Wiseman. Kvůli časovým možnostem ovšem nakonec musel od projektu odstoupit. Žádný problém, studio na jeho místo dosadilo Andrese Muschiettiho. Jenže ani ten se nakonec režie neujme. Nyní jsou důvodem tvůrčí neshody. Studiu totiž jde o rodinný snímek, zatímco Argentinec si představoval film mnohem temnější.

Už Mumie z roku 1999 byla rebootem. Původní série začala roku 1932 a pokračovala dalšími čtyřmi díly až do roku 1944. V roce 1955 studio natočilo parodii Abbott and Costello Meet the Mummy, tím byl s Mumií konec. Až do zmiňovaného roku 1999, kdy Stephen Sommers natočil Mumii. Pokračování Mumie se vrací vyšlo v roce 2001 a poslední díl vznikl v roce 2008, tento projekt však byl pro studio i fanoušky spíše zklamáním. Mezitím se rozjel spin-off s hlavní postavou Krále Škorpiona, kterého v druhém díle Mumie ztvárnil tehdy pro filmové fanoušky poměrně neznámý wrestler Dwayne Johnson.

Produkce nového snímku se ujmou Sean Daniels, Alex Kurtzman a Roberto Orci. Film by se měl na rozdíl od ostatních odehrávat v současnosti.