Nespoutaný Django jako televizní minisérie?

Quentin Tarantino během natáčení Nespoutaného Djanga

Nespoutaný Django byl super. Quentin Tarantino přišel v roce 2012 (u nás až v půlce ledna 2013) s povedeným dobrodružstvím, čímž si mistr režisér splnil sen a natočil svůj oblíbený žánr – western. Tedy, ne tak úplně. Film se neodehrává vyloženě na divokém západě a samotný Tarantino svého Djanga často označuje jako tzv. „southern“.

Quentin Tarantino během natáčení Nespoutaného Djanga
Quentin Tarantino během natáčení Nespoutaného Djanga

Ne všichni zdaleka vědí, že 159 minut dlouhý snímek dorazil do kin v trochu osekané a zkrácené verzi. Příběh, ve kterém sledujeme osudy osvobozeného otroka (Jamie Foxx) a nájemného zabijáka (Christoph Waltz), byl několikrát přepisován a poslední stránky několik let připravovaného scénáře musely údajně zmizet úplně. Nyní si ale Tarantino pohrává s myšlenkou, že představí divákům plnou verzi svého posledního filmu. K tomu by mu měla posloužit čtyřdílná televizní minisérie.

Během filmového festivalu v Cannes se Tarantino rozpovídal následovně: „Mám ještě přibližně 90 minut neviděného materiálu Djanga. Moje představa by byla sestříhat čtyři hodinové díly, které by pak byly součástí televizní minisérie, nejlépe někde na kabelovce.“

Christoph Waltz a Jamie Foxx zazářili v hlavních rolích úspěšného filmu
Christoph Waltz a Jamie Foxx zazářili v hlavních rolích úspěšného filmu

Všichni moc dobře víme, jak je to se sliby a následnou realizací projektů tvůrce Pulp Fiction nebo Kill Bill, ale něco mi říká, že by to tentokrát mohlo klapnout. Nedávno například nechal komiksové umělce, aby převedli Djanga na stránky DC Comics. Na druhou stranu ale zmiňme fakt, že na spojenou a rozšířenou verzi Kill Bill: The Whole Bloody Affair čekáme neúspěšně dodnes. Mnoho fanoušků by jistě ocenilo vidět Nespoutaného Djanga třeba na televizní stanici HBO, která by jistojistě neměla problém s hromadou násilných scén a dala by tvůrci volnou ruku.