Marvel si zadělává na problémy

Marvelovský Ant-Man by měl mít podle všeho zpoždění.

U Marvelu asi žili v domnění, že i po odchodu Edgara Wrighta půjde všechno jako po másle. Trvali na tom, že se premiéra kvůli novému režisérovi neposune a že se tak očekávané adaptace Ant-Mana dočkáme 17. července 2015. Podle posledních zpráv si pravděpodobně budeme muset počkat zase o něco déle.

Marvelovský Ant-Man by měl mít podle všeho zpoždění.
Marvelovský Ant-Man by měl mít podle všeho zpoždění

Odchod Edgara Wrighta bude stát studio ještě hodně sil. Co v nejbližších týdnech musí Marvel podstoupit? Změny ve scénáři, který z velké části psal právě Wright, nalezení náhrady pro režisérskou židli a mimo jiné asi i nějaké pohovory s herci, kteří na palubu vstoupili převážně kvůli Wrightovi.

Bude kvůli těmto událostem celý film zpožděn? Nebojím se říct, že ano. Někdo si možná myslí, že Marvel má záložní plán, že nějaký režisér čeká ve frontě, tomu ale tak opravdu není. Prezident Kevin Feige bude mít co dělat, aby našel schopnou náhradu v příštích několika dnech.

Paul Rudd je stále u projektu, Michael Douglas, Michael Peňa, Evangeline Lilly, Patrick Wilson a Corey Stoll rovněž. Není ale zcela jasné, co mají zakotveno ve smlouvě. Je velice možné, že budou moci film opustit, pokud budou nespokojeni.

Joe Cornish a Edgar Wright spolu na scénáři pracovali mnoho let
Joe Cornish a Edgar Wright spolu na scénáři pracovali mnoho let

Edgar Wright a Joe Cornish pracovali na scénáři od roku 2006. Marvel ale zpočátku nebyl spokojen s tím, kam film mířil, proto studio posunulo natáčení, které mělo začít 2. června, na dobu neurčitou, dokud se scénář nezmění. Byl tedy objednán přepis, s čímž Wright souhlasil. Avšak tyto nové změny ve scénáři vznikly bez režisérova vstupu. Když Wright dostal do ruky oficiální scénář, se kterým se mělo natáčet, nepohodl se se studiem a po dohodě se rozešli.

Od roku 2006, kdy Wright přebíral scénář, se Ant-Man změnil od základů. Studio je nyní vlastněno společností Disney a každý film musí být tzv. „marvelizován“, což znamená, že musí vypadat a pasovat do koncepce filmů z Marvel Univers. Tento způsob práce některým režisérům nevyhovoval, také to mělo svůj výsledek. Kenneth Branagh bojoval se studiem ohledně Thora, proto již o pokračování z minulého roku neměl zájem. To samé zažil Joe Johnston při prvním filmu Kapitána Ameriky. Následně byl rád, že zůstal doma a nenatáčel sequel.

Nemá náhodou Kevin Feige veliké nároky?
Kevin Feige

Režiséři nejsou jediní, kteří mají se studiem problém. Doktor Bruce Banner / Hulk v podání Edwarda Nortona byl nahrazen Markem Ruffalem, to samé Terrence Howard, který byl nahrazen Donem Cheadlem ve filmech s Iron Manem. Drew Goddard, teď již bývalý showrunner Daredevila, skončil krátce po Wrightovi. Na jeho místě se však objevil Steven S. DeKnight.