Jesse Eisenberg promluvil o roli Lexe Luthora

Po obsazení Bena Afflecka do role Temného rytíře vzbudil tento castingový tah nejvíce ohlasů. Na rozdíl od Afflecka se ovšem Eisenberg dočkal alespoň smíšených reakcí, ne pouze těch negativních. Herec nyní o této roli promluvil při propagaci jeho snímku Dvojník.

Jesse Eisenberg ve filmu Dvojník
Jesse Eisenberg ve filmu Dvojník

Eisenbergovi se daří střádat role jak ve velkorozpočtových projektech, tak v komorních snímcích, jakým je třeba právě Dvojník. V každé roli ovšem dokazuje, že hrát rozhodně umí. I díky tomu jsou fanoušci o poznání smířlivější při hodnocení jeho obsazení do role Supermanova úhlavního nepřítele Lexe Luthora. Od oficiálního oznámení se Eisenberg k filmu příliš nevyjadřoval a soustředil se na aktuální projekty, nyní se ovšem o Batman vs. Superman rozpovídal, především o svých předchůdcích v ikonické roli.

„Neznám historii tak dobře jako lidi, kteří film tvoří, takže předpokládám, že je na nich, aby určili, jak moc chtějí tuto roli oddělit od předešlých ztvárnění. Já se k ní ovšem budu chovat jako k samostatné roli. Není možné hrát postavu stejně jako ji hráli lidé v minulosti, pokud se opravdu nesnažíte, ale to podle mě není zodpovědná cesta, jak hrát. Takže prostě zahraji tu postavu podle sebe. Role je velmi dobře napsaná. I když se jedná o velký projekt, tahle postava by mohla být i v jakémkoliv menším filmu. Sešlo se to ovšem tak, že se objeví ve větším a zářivějším snímku.“

Podle mě osobně bude Eisenberg skvělý Lex Luthor, stejně jako se výborně ujal role Marka Zuckerberga v The Social Network, Daniela Atlase v Podfukářích nebo dvojrole hlavních hrdinů právě v aktuálním Dvojníkovi.