Jak jsou na tom scénáře k pokračováním Dne nezávislosti a Světové války Z?

Brad Pitt se vrátí

Ať už dáváte přednost mimozemským invazím nebo globálním nákazám, máme pro vás zprávy z obou koutů těchto filmových vesmírů. Očekávaná pokračování Dne nezávislosti a Světové války Z totiž hlásí změny na scénáristických pozicích. Zatímco Emmerichův velkofilm pouze přepsání již hotové práce, druhá zombie apokalypsa s Bradem Pittem svého scénáristu teprve našla.

Will Smith se nevrátí
Will Smith se nevrátí

Den nezávislosti 2 měl připraven dvě verze scénářů. První s Willem Smithem, druhou bez něj. A protože dnes už víme, že návrat populárního amerického herce nepřipadá v úvahu, měl Emmerich nakonec se scénáři jednodušší rozhodování. Nic to ale nemění na tom, že scénář z ruk Jamese Vanderbilta (Robocop, Amazing Spider-Man, Zodiac) projde ještě jednou úpravou. Tu obstará poměrně neznámý Carter Blanchard, autor prozatím několika kraťasů a producent seriálů ze začátku 90. let minulého století. Snímek zavítá do kin pravděpodobně 1. července 2016.

Brad Pitt se vrátí
Brad Pitt se vrátí

Pokračování Světové války Z, do kterého se vrátí i Brad Pitt, tentokrát navíc v režii talentovaného Juana Antonia Bayony (Nic nás nerozdělí), zatím tak daleko s přípravami není. Očekávaný blockbuster ale konečně našel svého scénáristu, kterým je výborný britský tvůrce Steven Knight (Locke, Východní přísliby). Na více informací o filmu si musíme počkat.