Daredevil: Známe nového hlavního představitele

Daredevil se vrátil do Marvelu, který sice nehodlá slepého právníka vrátit na stříbrné plátno, má s ním ale plány na televizních obrazovkách, přesněji na Netflixu. Podle již ověřených informací si superhrdinu s radarovými schopnostmi zahraje Charlie Cox, známý především ze seriálu Boardwalk Empire nebo z Vaughnova Hvězdného prachu.

Charlie Cox je nový Daredevil. Bude lepší jak Ben Affleck?
Charlie Cox je nový Daredevil. Bude lepší jak Ben Affleck?

Nic to nemění na tom, že chystaný seriál opustil showrunner Drew Goddard. Ten totiž už stihl být nahrazen Stevenem S. DeKnightem, který zrežíruje pilotní díl a to by nového Daredevila nemělo nijak ohrozit. Drew Goddard však zůstává u Marvelu i nadále, jako velký fanda Daredevila bude na seriál dohlížet konzultantským okem. Zajímavostí je, že Goddard zrežíruje i filmové Sinister Six pro Sony.

Nejspíše „eRkový“ a třináctidílný Daredevil vtrhne na Netflix příští rok. Společně s ním i další tři hrdinové – Jessica Jones, Iron Fist a Luke Cage, kteří rovněž dostanou vlastní seriál. Následovat bude minisérie The Defenders, kde se všichni jmenovaní spojí k sobě a vznikne taková menší televizní verze Avengerů.