Co si myslí režiséři z Marvelu o odchodu Edgara Wrighta?

Toto spojení prostě dávalo smysl. Edgar Wright se vrhl do Ant-Mana se vší vervou, dlouho se na něj připravoval, psal k němu scénář, vybíral herce a měl ho i režírovat. Ale ne vždy vše dopadne tak jak má. Edgar Wright se totiž po oboustranné dohodě nakonec s Ant-Manem rozloučil. Jediné zadostiučinění pro něj může být to, že ho podpořil Joss Whedon a slova pochopení pro něj má i James Gunn.

Joss Whedon stojí za Edgarem Wrightem.
Joss Whedon stojí za Edgarem Wrightem.

Joss Whedon, režisér Avengers, ukázal svoji podporu Wrightovi tím, že na svém Twitteru vyvěsil fotku, kde drží zmrzlinu Cornetto. Ptáte se proč? Dobrá otázka.

Edgar Wright je nejvíce proslaven tím, že natočil takzvanou Cornetto trilogii, do níž patří Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení a U konce světa. Každý film z trilogie je spojen se zmrzlinou Cornetto určité příchuti. Soumrak mrtvých znázorňuje jahodovou (červenou barvu) značící mnoho krve. Modré Cornetto, vanilkové, je pro Jednotku příliš rychlého nasazení a znázorňuje policii. Filmu U konce světa je přiřazena zelená a k ní patří mentolová příchuť, která má vyznačovat mimozemskou civilizaci a sci-fi. Filmy spolu sice vůbec nesouvisí, ale celé to celkem dává „smysl“.

Cornetto trilogie proslavila Edgara Wrighta.
Cornetto trilogie proslavila Edgara Wrighta.

Kromě Josse Whedona se k odchodu vyjádřil i režisér Strážců Galaxie, James Gunn. Na svůj facebookový profil napsal komentář, ze který si zaslouží být citován.

„Někdy máte přátele, kteří jsou ve vztahu. Milujete je jako jednotlivce a myslíte si, že jsou to úžasní lidé. Když s Vámi mluví o jejich problémech, děláte vše, aby jste je podpořil, udržel je pohromadě. Opravdu moc je milujete, tak to dává smysl, že by se měli milovat také, ne? Kousíček po kousíčku si v srdci uvědomujete, že si nejsou souzeni – ne proto, že by s nimi bylo něco špatně, ale proto, že se k sobě prostě nehodí. Nedělají se navzájem šťastní. I když je smutné je vidět od sebe, Vám se ale uleví a rádi vidíte, že jejich životy jdou dál. Ne každý prostě patří ve vztahu k sobě. Neznamená to ale, že to nejsou báječní lidé. A to přesně platí pro Edgara Wrighta a pro Marvel. Ano, jedním z nich není člověk, ale jistě chápete, co mám na mysli.“

Můžeme jedině doufat, že ani jeden z výše uvedených režisérů si těmito komentáři nevykoleduje to, co se stalo právě u Wrighta.