Baz Luhrmann by mohl režírovat životopis Elvise Presleyho

Ben Wishaw se připravuje na roli Freddieho Mercuryho, Tom Hardy ztvární Eltona Johna. Ale co král Elvis Presley? I ten by se v dohledné době mohl dočkat filmového plátna. A režie by se podle nejnovějších informací mohl ujmout Baz Luhrmann.

Baz Luhrmann při práci na Velkém Gatsbym
Baz Luhrmann při práci na Velkém Gatsbym

Luhrmann má za loňský rok na kontě velkolepé zpracování Velkého Gatsbyho, kterému se podařilo celosvětově vydělat 351 milionů dolarů. Taková částka rozhodně láká studio Warner Bros., aby dalo režisérovi šanci s dalším velkým projektem. Tento australský režisér se specializuje hlavně na bohatou výpravu. I u zmiňovaného Gatsbyho mu bylo občas vyčítáno, že se až příliš soustředí na velkolepé a okázalé záběry než na samotný děj. Ovšem koho z nás by nebavil stejně pojatý život Elvise Presleyho?

Jeden z nejslavnějších zpěváků historie se ve filmu objevil již mnohokrát. Stále se ale čeká na nějaký zásadní snímek. Nejlépe hodnocená byla minisérie Elvis z dílny CBS, kde si hlavní roli zahrál Jonathan Rhys Meyers. Pokud se Luhrmann projektu skutečně upíše, nebude pro něj hledání vhodného představitele určitě jednoduché. U Velkého Gatsbyho měl téměř předem vyhráno díky obsazení Leonarda DiCapria, taková situace už se nemusí opakovat.

Scénář k filmu nyní píše Kelly Marcel, ten má na svědomí také filmové zpracování nejlépe prodávaného porna Fifty Shades of Grey. Vše tedy nasvědčuje tomu, že Warner Bros. má o vznik biografického filmu velký zájem a pokud k dohodě s Luhrmannem nedojde, bude shánět další režisérské eso.