Anime v kině Scala

Pro všechny milovníky japonské tvorby tu máme dobré zprávy. Univerzitní kino Scala ve spolupráci s Animefestem připravuje projekci dvou nejpovedenějších anime minulého roku. Akce se koná již 9. května 2014 od 20:30 v kině Scala. Na programu jsou snímky Zahrada slov a Patema nohama vzhůru.

Vstupné: 110 Kč (studenti, senioři 80 Kč). Pokud již máte vstupenku na Animefest, zaplatíte za vstupné na filmový večer jen 30 Kč (k uplatnění slevy potřebujete náramek nebo vytištěnou vstupenku). Prodej vstupenek zajišťuje kino Scala.

Pokud vás program zaujme, máte se vstupenkou na filmový večer nárok na slevu ze vstupného na celý Animefest – doplatíte pouze 300 Kč.

Patema vzhůru nohama

Když ji pustím, spadne do nebe.
Když ji pustím, spadne do nebe.

Patema celý život strávila pod zemí. Po katastrofickém pokusu o spoutání alternativních zdrojů energie se musel její lid usadit v temné a stísněné síti podzemních tunelů. V temnotě sní o dobrodružstvích na povrchu.
Eidži jaksi nezapadá ve škole, ani ve společnosti. Jeho svět ovládá již po generace tyranský rod Izamura. Městu ve středu království dominuje obří Řídící věž a v dálce na horizontu se ukazují rozsáhlé pustiny.
Tato dvojice se brzy zaplete do velkých událostí, které postaví jejich světy na hlavu…
Film byl součástí oficiálního výběru na festivalu v Annecy a získal cenu diváků za nejlepší film na festivalu Scotland Loves Animation. Promítá se v originálním znění s titulky.

Zahrada slov

Romantický příběh Zahrada slov
Romantický příběh Zahrada slov

Středoškolák Takao, který sní o budoucnosti návrháře obuvi, se jednoho dne rozhodne jít za školu, aby si mohl kreslit za deště v zahradě. Netuší, jak moc se jeho život změní, když zde potká Jukino, která je sice starší, ale ne o moc moudřejší. Ačkoliv je mezi nimi věkový rozdíl, s každý náhodným setkáním v zahradě za deště se jejich vztah nečekaně rozvíjí.

Nejnovější film známého režiséra a scenáristy Makoto Šinkaie. Film získal cenu poroty Fantasia International Film Festival a Kobe Animation Awards. Promítá se v originálním znění s titulky.