Warner Bros. pracuje na dalších devíti filmech podle DC Comics

Justice League

Komiksy od Marvelu jsou na filmovém poli velice oblíbené a vydělávají obrovské sumy. DC Comics je bohužel v pozadí, i když nolanova trilogie Batmana udělala ve filmovém světě veliký rozruch a ve všech směrech uspěla. Ani Muž z oceli od Zacka Snydera neudělal studiu ostudu a přinesl spíše pozitivní ohlasy. Jak to vypadá s budoucností komiksových zpracování od DC a Warner Bros.?

Můžeme se těšit na několik filmů na motivy postav z DC Comics.
Můžeme se těšit na několik filmů na motivy postav z DC Comics.

Deník Wall Street Journal potvrdil, že u DC Comics bude v následujících letech velice rušno. Filmy jako Batman vs. Superman a Justice League jsou velice očekávané a fanoušci se nemohou dočkat. Spolu s těmito projekty budeme moci vidět dalších devět filmů. Oficiální zpráva od Warner Bros. a DC Comics má toto znění:

„Warner nyní svěřil své hlavní superhrdiny do rukou Zacka Snydera, který natočil Muže z oceli. Bude i u kormidla filmů Batman vs. Superman a Justice League. Mimo to je ve vývoji dalších devět filmů na motivy komiksů od DC.“

V předchozí zprávě, také od Wall Street Journal, se píše, že Warner Bros. momentálně pracuje na filmech podle komiksů Shazam!, 100 Bullets, Metal Men a Fables. To by tedy měly být čtyři filmy z devíti. Ve stejné zprávě se tvrdí, že na sólovce Wonder Woman se taktéž pracuje. Gal Gadot totiž podepsala smlouvu na tři filmy, z toho dva jsou potvrzené – Justice League a její prvotní vystoupení v Batman vs. Superman.

Wonder Woman uvidíme minimálně ve třech filmech a to v podání Gal Gadot.
Wonder Woman uvidíme minimálně ve třech filmech a to v podání Gal Gadot.

Tato tvrzení ponechávají tedy čtyři volná místa. Co by to mohlo být? Mluví se o účinkování Dwayna „The Rock“ Johnsona v některém filmu právě na motivy DC. Fanoušci věří, že by měl ztvárnit postavu Loba. Další o čem se dosti spekuluje, je adaptace Sandmana, na kterém by se měl podílet Neil Gaiman, s hlavní rolí je spojován Joseph Gordon-Levitt, pro něhož by to nebyla první zkušenost s DC. Co takový Dark Universe, neboli Justice League Dark? Pár důkazů vyšlo na povrch a Warner Bros. už kontaktovali režiséra Guillerma del Tora.

Vše je ale ve fázi, kdy nevíme vlastně nic, jen vznikají domněnky. Nebylo ani potvrzeno, které filmy se hýbou vpřed a mohli bychom se jich v blízké budoucnosti dočkat. Zatím je nepravděpodobné, že členově Justice League budou mít své vlastní sólo filmy. Čeká se hlavně na úspěch Justice League, což by měla být jistota.

Justice League Dark od Guillerma del Tora? Je to možné!
Justice League Dark od Guillerma del Tora? Je to možné!

Těšíte se na budoucí filmové adaptace komiksů od DC Comics? Jaký film byste rádi viděli právě vy? Bude DC konkurovat Marvelu?