Velikonoční výběr zajíců a králíků ve filmech

Velikonoce jsou tady! A proto jsme si pro vás připravili hned několik tipů pro tento sváteční den.

Alenka v říši divů

httpv://youtu.be/yCmB1zwlMjE

Devatenáctiletou Alenku, občanským jménem Alice Kingsleyovou, čeká zážitek, na který hned tak nezapomene. Když ji na viktoriánské zahradní slavnosti na její počest požádá o ruku Hamish, bohatý, ale přihlouplý syn lorda a lady Ascotových, sebere se a uteče pryč. Vydá se za králíkem v saku a s kapesními hodinkami, kterého viděla pospíchat po louce. Bílý králík (kterého namluvil Michael Sheen) záhy zmizí do králičí nory. Alenka najednou pocítí zvláštní nutkání následovat ho, do nory spadne a po pádu, který působí skoro jako podivný sen, se ocitne v kruhové místnosti s celou řadou dveří. Poté, co si zkusí lahvičku s nápisem „Vypij mě“, jejíž obsah způsobí, že se zmenší, a koláčem, na kterém je zdobeně napsáno „Sněz mě“, a po kterém se zase zvětší, se jí nakonec podaří jedněmi z dveří projít a ocitá se v ohromujícím a fantastickém světě. Tam se setkává s celou škálou pozoruhodných postav, od vychloubačného Plcha až po vyšinutého Kloboučníka (Johnny Depp), od zubící se kočky Šklíby (namluvil Stephen Fry) až po houseňáka Absaloma, kouřícího vodní dýmku (a promlouvajícího hlasem Alana Rickmana), od podivné Bílé královny (Anne Hathaway) až po její zlou starší sestru Srdcovou královnu (Helena Bonham Carter).

Donnie Darko

httpv://youtu.be/ZZyBaFYFySk

Někdo by si mohl myslet, že Donnie Darko je typický puberťák. Jenže Donnie je zklamaný kluk, trpící vizemi o obrovském králíkovi, který se ho snaží dostat pod svůj zničující vliv. Aby tomu zabránil, dopustí se činů, které ho přivedou až na psychoterapii. Přežije nesnáze středoškolského života i lásky a unikne bizarní smrti, která mu hrozí při pádu motoru z letadla. Donnie bojuje se svými démony, v přeneseném i skutečném slova smyslu, a prožívá příběhy, související s putováním v čase, s fundamentalistickými guru, osudem i machinacemi s vesmírem.

Hank a Mike

httpv://youtu.be/ZjimOjTIyik

Dneska už se na zázraky spoléhat nedá. Dva kámoši a spolubydlící Hank a Mike jsou velikonoční zajíčci. Žijí v normálním reálném lidském světě. Jeden běhá po barech za ženskýma, druhý se před nima raději schovává. Jednou za rok spolu roznášejí vajíčka dětem, protože tohle je jejich džob, tohle jim jde. Makají pro Velikonoční s.r.o. až do okamžiku, kdy ten kreténský nový manažer označí Velikonoce za svátky druhé kategorie a Hanka a Mika propustí. Co je to za zrůdu, že klidně propustí velikonoční zajíčky? Co by asi tak měli dělat jiného, ha? Z těžkého K.O. tyhle dvě růžovky zachrání snad jedině zoufalý čin, při kterém to smrdí kriminálem. 

Hop

httpv://youtu.be/6s8dBfhTOZo

Hlavním hrdinou snímku je velikonoční zajíček Hop snící o budoucnosti rockové hvězdy. Jednoho dne však Hopa přejede autem Fred, mladý ulejvák, u kterého se v tu chvíli probudí něco jako černé svědomí. Vezme Hopa domů a slíbí mu, že se postará jak o něj, tak o část jeho velikonočních povinností. Oba nesourodí spolubydlící se však velmi rychle naučí, že je čas dospět.

Legendární parta

httpv://youtu.be/H2wHuD-_5Yk

Když se jeden zloduch rozhodne vzít dětem na celém světě radost ze života, dá se dohromady parta superhrdinů, a ta se ho pokusí zastavit. Její členové jsou skutečně legendární. Provázejí každého z nás od dětství, ale nikoho asi ještě nenapadlo, že by ti, kdo rozdávají dětem radost, taky uměli rozdávat rány. Legendární parta vznikla ve studiu, které stvořilo Shreka a Madagaskar. Filmu, o němž se s předstihem mluví jako o animované události roku, vysloveně sluší 3-D provedení.