Strážci Galaxie: James Gunn a Chris Pratt mluví o postavě Star-Lorda

Strážci Galaxie budou tento rok v pořadí již druhým filmem od Marvel Studios. Captain America nastavil laťku hodně vysoko a my můžeme jedině doufat, že ji Strážci překonají, nebo se jí aspoň přiblíží. Hlavní hvězdou filmu bude postava Petra Quilla a.k.a. Star-Lorda, kterého ztvární Chris Pratt. Právě tento herec a režisér James Gunn se o této postavě rozpovídali. K čemu došli?

Peter Quill a.k.a Star-Lord v podání Chrise Pratta.
Peter Quill a.k.a Star-Lord v podání Chrise Pratta.

Kdekdo si poklepal na čelo, když byl Chris Pratt oznámen jako hlavní herec. Pokud jste někdy viděli seriál Parks & Recreation, chápete počáteční nejistoty. V tomto seriálu, který běží na NBC, můžeme vidět Pratta jako obtloustlého a ne úplně inteligentního Andyho Dwyera. Role člena zásahové jednotky SEALu ve filmu 30 minut po půlnoci ale donutila Hollywood, aby ho jako Andyho nebral.

Právě role ve snímku o honu na Usámu Bin Ládina dodala Prattovi sebedůvěru. Začal na sobě pracovat a hledal něco, co by mu vyhovovalo. Strážci se ukázali jako perfektní film. Peter Quill je dobrodruh a na druhou stranu i takový drzý a opravdu srandovní lump. Díky osobním tréninkům se proměnil Pratt, který vypadal spíše jako někdo, kdo navštěvuje All-You-Can-Eat restaurace den co den, na nového svalnatého Chrise Pratta.

Chris Pratt. Před a po. Najdete několik rozdílů?
Chris Pratt. Před a po. Najdete několik rozdílů?

„Na konkurzu musel Chris zahrát postavu Petera Quilla. Nedělám si legraci. Během 30-ti vteřin jsem věděl, že on je ten pravý pro tu roli. Jeho výkon se mi líbil natolik, že i kdyby zůstal obtloustlý, museli bychom to nějak překousnout. Byl by to prostě superhrdina, jen by byl o něco víc robustnější. Jeho ztvárnění bylo prostě famozní a dodnes jsem z něho nadšený,“ řekl režisér James Gunn.

Pratt ale nehodlal hrát robustního superhrdinu, proto na sobě začal pracovat ještě víc a začal držet drastickou dietu. Všechno tohle se určitě vyplatilo. Jeho postavu by mu teď záviděl kdejaký komiksový hrdina.

„Natáčel jsem na scéně, jejíž vybudování nejspíše stálo více než můj dům. Já byl prostě ten chlap na scéně, mířily na mě ty kamery, pronásledovaly mě na každém kroku. V některých scénách jsem jako akční figurka. Chodím, běžím, bojuji, střílím, skáču. Bylo to neuvěřitelné.“

Star-Lord
Star-Lord

S Prattem na place Gunn shromáždil zbytek týmu – Zoe Saldana jako Gamora, Dave Bautista jako Drax the Destroyer, Vin Diesel propůjčil svůj hlas Grootovi a Bradley Cooper zase Rocket Raccoonovi. Je to takový tým ztracených existencí, který ale působí velice zajímavým dojmem, což jste mohli vidět v traileru.

Čím více se premiéra blíží, tím více nadšení vzniká. Podle trailerů, klipů z filmů a ze zákulisí můžeme počítat s tím, že první díl se nadmíru vydaří. Můžeme jen doufat a těšit se. U nás se dočkáme 31. července.

Co si myslíte vy? Je opravdu Pratt ten správný pro roli Star-Lorda? Jste zatím spokojení s trailery?