Sony Pictures: Které komiksové adaptace nás čekají v nejbližší budoucnosti?

Spider-Man je pro Sony Pictures málo

Do třetice se podíváme na budoucnost komiksových adaptací v dalším velkém studiu, tentokrát v Sony Pictures. Pod to vlastně spadá i studio Columbia Pictures, které hodně filmů produkuje. V Sony sice nemají k dispozici takovou škálu hrdinů jako třeba u Marvel Studios nebo u Foxu, ale zas mohou pracovat s jedním z nejoblíbenějších komiksových hrdinů, se Spider-Manem. Jaké filmy nám tedy chystají?

Marvel Studios má letos Captain America: Návrat prvního Avengera, 20th Century Fox má X-Men: Budoucí minulost. S čím přijde Sony Pictures? Přece s pokračováním Amazing Spider-Mana. Pracovat s celým universem, který zahrnuje právě pavoučího muže a všechny jeho protivníky, to je vlastně jediná možnost, jak se rovnat Marvelu a Foxu. Jiné komiksové postavy nemají bohužel v Sony pod smlouvou.

Spider-Man je pro Sony Pictures málo
Spider-Man je pro Sony Pictures málo

The Amazing Spider-Man 2
Režie: Marc Webb
Hrají: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Paul Giamatti, Dane DeHaan
Premiéra: 24. duben 2014

Na našem webu jste se o tomto filmu dočetli mnohé. Marc Webb oživil Spideyho v roce 2012 a ohlasy byly hodně rozporuplné. To nevadí. Sony totiž Webbovi a Spider-manovi věří dál. Celý film se bude pořád točit kolem Petera Parkera a jeho alterega Spider-mana. V tomto pokračování bude muset znovu chránit obyvatele New Yorku před padouchy, kterých bude tentokrát o mnoho víc. Na scéně se objeví třeba Electro, Green Goblin a Rhino. Jak se s tím pavoučí muž popere, to uvidíte už za 8 dní.

httpv://www.youtube.com/watch?v=nbp3Ra3Yp74

Ještě ani nebyla odvysílána dvojka, studio už naplánovalo jak třetí, tak i čtvrtý díl. V Sony Spidermanovi prostě věří a vkládají do něho všechny své naděje. The Amazing Spider-Man 3 má premiéru stanovenou na 10. června 2016 a The Amazing Spider-Man 4 na 4. května 2018.

Dlouho očekávaný Venom by se již měl dočkat filmového zpracování.
Dlouho očekávaný Venom by se již měl dočkat filmového zpracování.

Co dalšího si pro nás v Sony připravili? Jelikož Sony by rádo vydávalo filmy s komiksovou tématikou každý rok, jsou volné roky 2015 a 2017. Co by to tedy mohlo být? Mluví se o spin-offech ze Spider-manovského univerza, jedná se o týmovku The Sinister Six a o Venomovi.

Sinister Six bude režírovat Drew Goddard. V tomto filmu se potká šestice největších Spideyho protivníků. Filmové zpracování Venoma si vezme na starost Alex Kurtzman, který napíše i scénář. O snímku se mluví dlouhou dobu a můžeme jedině doufat, že již brzy ho budeme moci vidět.

Více Vám o budoucnosti Sony Pictures nemůžeme napsat. Určitě ale budeme dění v jednotlivých studiích a v jednotlivých komiksových universech sledovat a postupně Vás informovat.