Quentin Tarantino možná přece jen natočí ukradený The Hateful Eight

Publicity okolo nového projektu Quentina Tarantina bylo už dost. Rozhodně dost na to, že ještě není oficiálně potvrzeno jeho natáčení. Nyní to ale vypadá, že se filmu nakonec dočkáme, a to s novým koncem.

jackson
Samuel L. Jackson při pódiovém čtení scénáře

Tarantino o tomto víkendu uspořádal v L.A. živé čtení svého scénáře. Jednalo se o jednorázovou akci, které se zúčastnili i všechny předpokládané herecké hvězdy v čele se Saumelem L. Jacksonem nebo Kurtem Russellem. Výtěžek z této akce (cena jednoho lístku byla 200 dolarů) podpořil nezávislé filmaře. Četla se první verze scénáře, ta původní unikla na internet na začátku tohoto roku a kvůli tomuto incidentu plánoval Tarantino projekt nadobro zastavit.

Režisér nyní pracuje na druhé verzi. Třetí, konečná, verze by měla mít odlišnou poslední část s názvem Černá noc, bílé peklo. Co dalšího o snímku víme? Jedná se o western, scénář má prozatím 146 stran a odehrává se pouze ve dvou lokacích. Neexistuje jedna hlavní postava, děj je rozdělen mezi osm titulních charakterů, jak napovídá už název. Podle některých zdrojů se začne film natáčet v zimě, některé ovšem zatím tyto spekulace nepřevzaly a tvrdí, že nic není jisté.

Osobně jsem čtení scénáře odolal, i když mě Tarantinovy filmy nesmírně baví, chci se nechat překvapit a obávám se, že i když konec bude jiný, film by pro mě ztratil kouzlo.