Pierce Brosnan prý nikdy nebyl dost dobrý 007

Kdo se podělil o názor v titulku tohoto článku? Pierce Brosnan. Při propagaci nového snímku Love Punch se rozpovídal také o své nejslavnější roli. I když je částí fanoušků považován spolu s Seanem Connerym za nejlepšího představitele agenta 007, on tento názor nesdílí.

Pierce Brosnan ve Zlatém oku
Pierce Brosnan ve Zlatém oku

Tento irský herec si ikonu MI6 zahrál celkem čtyřikrát. Jednalo se o snímky Zlaté oko (1995), Zítřek nikdy neumírá (1997), Jeden svět nestačí (1999) a naposledy se představil v Dnes neumírej (2002). Ani jeden film ovšem od jeho premiéry znovu nezhlédl. Prý protože v žádném z nich nebyl jako James Bond dost dobrý.

„Cítil jsem se jako v časové smyčce mezi Rogerem Moorem a Seanem Connerym. Bylo pro mě velmi složité tu postavu uchopit. Násilí nebylo nikdy reálné, hrubá síla toho muže nebyla nikdy patrná. Bylo to poměrně potlačené a charakteristika postavy neměla návaznost na realitu – bylo to jen povrchové. Ale možná to mělo co dělat s mou vlastní nejistotou při hraní Jamese Bonda.“

I přes vlastní kritiku sklízel, dnes již šedesátiletý herec, jako agent 007 úspěchy a producenti ani fanoušci si na jeho obsazení nikdy nemohli stěžovat. Co by za to, ze začátku svého působení jako James Bond, dal Daniel Craig.

Kdo je Vaším nejoblíbenějším představitelem legendy z hlavy Iana Fleminga? A koho dalšího byste v roli rádi viděli?