Naše první dojmy: Captain America: Návrat prvního Avengera (2014)

Redakce se v hojném počtu vydala na pokračování Kapitána Ameriky, který již dnes oficiálně navštíví kina po České republice. Než si večer posvítíme na recenzi, pojďme se společně podívat, jak druhou sólovku nejameričtějšího superhrdiny budeme zhruba hodnotit. Recenzi si můžete přečíst ZDE.

httpv://youtu.be/QfLQhYFcFOc

Martin Pevný

Narovinu musím říct, že nejsem žádný velký fanoušek Marveláků a neočekával jsem ani nějakou bombu. Podle ohlasů ze zahraničí jsem předpokládal, že to bude o hodně lepší, ale musím uznat a také smeknout před tímto snímkem, protože mě  velice příjemně překvapil a naprosto mě dostal! Už dlouho jsem neviděl tak nadupanou akční podívanou s neotřelým scénářem a hereckými výkony.  Jedinné, co bych musel zkritizovat je občasný format 3D, který není v některých sekvencích úplně zdařilé. Co se týče projekce, tak jsem byl docela zaražen, že bude s českým dabingem, ale co se dá dělat. Rozhodně bych na tento film šel znovu do kina, ale příště bych dal přednost původnímu znění ve 2D.

Roman Toupal

Bratři Russoovi natočili tak trochu jinou Marvelovku ve stylu špionážních thrillerů. V rozvoji samotného Capa v podstatě pokračují tam kde začala první sólovka a Avengers. Ubyla i kadence vtipných hlášek což taky není na škodu. Celý film je daleko civilnější, ale pořád to je skvělá popkornová zábava, která bude mít velký vliv na celé filmové universum Marvelu.

Tomáš Vohnický

Nového filmu s Captainem Americou jsem se nemohl dočkat. Náležitě jsem se na to připravil. Před projekcí jsem se podíval na první film. Pročetl si všechny možné články, podíval se na trailery, na záběry z natáčení. Víc jsem pro to snad udělat nemohl. Každopádně první, co mě nějak zaskočilo, bylo to, že novinářská projekce byla s dabingem. Nic proti českému dabingu, to rozhodně ne, jsme v něm jedni z nejlepších, ale u takových filmů ho prostě nemám rád. Chci si užít film v originálním znění, ať už s českými titulky nebo bez. Další co mě zaskočilo, to už ale dříve, je samostatný překlad filmu. Originální název Captain America: Winter Soldier je přeložen na Návrat prvního Avengera, což je dosti zcestné. Důvod, proč tomu tak je, je na dlouhé rozepisování. Co se týče samotného filmu, dostal jsem přesně to, co jsem očekával.

Scarlett Johansson jako Černá vdova
Scarlett Johansson jako Černá vdova

Od první do poslední minuty (ano, úplně do poslední, i na závěrečné titulky jsme zůstali) jsem se bavil a bylo mi dopřáno vše, s čím jsem do kina šel. Byl jsem opravdu nadšen výtečně propracovaným scénářem a zápletkou. Občasné špatné prolínání 3D obrazu a některé velmi těžko rozeznatelné akční scény filmu na kvalitě neubírají. Bratři Rusoové se tohoto filmu ujali poněkud “jinak“ a popasovali se s tím na výbornou. Spolupráci s nimi si pochvalovali všichni herci, takže je vidět, že na place panovala skvělá atmosféra. Můžete si myslet, že se všemi těmi pozitivy přeháním. Může to být pravda, protože Marvel je pro mě srdcová záležitost, ať už se jedná o samotné postavy, filmy, seriál či komiksy. Já si ale myslím, že ne. Rozhodně každému doporučuji, aby se na film šel podívat, přinejlepším v originálním znění. Já jen budu doufat, že si ho užijete tak jako já!