Matt Damon by se mohl stát Aquamanem v Justice League

Comeback dvojice Ben Affleck – Matt Damon před kamerou by uvítala velká většina fanoušků. Pokud by k němu navíc došlo v týmovce DC Comics Justice League, byla by to opravdová bomba. A tento scénář není vůbec nereálný.

Ben Affleck a Matt Damon
Ben Affleck a Matt Damon na předávání Oscarů (1997)

Plánovaná filmová adaptace nedávno získala režiséra. Zack Snyder také potvrdil, že filmování Justice League začne po dokončení právě připravovaného Batman vs. Superman. Tam, jak už celý internet ví, vystoupí jako Temný rytíř poprvé Ben Affleck. A právě jeho obsazení podporuje tvrzení, že by se v dalším filmu mohl objevit i Damon. Tato dvojice celoživotních kamarádů spolu získala Oscara v roce 1997 za scénář k filmu Dobrý Will Hunting. Objevili se spolu také v několika snímcích Kevina Smithe, za všechny uvedu skvělé Dogma. A kromě jiného se i jednou za čas potkávají v talkshow Jimmyho Kimmela jako moderátorův nepřítel respektive milenec.

Kromě Matta Damona je do role ovšem zvažován také Jason Momoa. Ten je známý hlavně díky hlavní roli v remaku Arnieho klasiky Barbar Conan. Tento projekt nesklidil ani trochu chvály, ale herec by si podepsáním smlouvy s Warner Bros. mohl zlepšit reputaci.

Zatím nevyšlo oficiální vyjádření, zda se Aquaman objeví i ve snímku Batman vs. Superman. Pokud tomu tak bude, studio si bude muset s výběrem jeho představitele pospíšit.