Marvel Studios: Které komiksové adaptace nás čekají v nejbližší budoucnosti?

Marvel vládne komiksovým adaptacím i filmovým sériím

…co by si filmaři a diváci bez komiksů počali. Proto si dnes a v následujících týdnech posvítíme na komiksové adaptace, které nás v nejbližších letech čekají a které nesou populární značku Marvel.

Studio je obrovsky produktivní, chrlí na nás nové snímky rok co rok. Díky filmům jako je Iron Man či Avengers, si získalo obrovskou základnu fanoušků po celém světě. Minulý víkend se díky Captain America: Návrat prvního Avengera stalo Marvel Cinematic Universe nejúspěšnější a nejvýdělečnější filmovou franšízou. Od roku 2008 jsme měli možnost vidět devět filmů a studio plánuje další. S jistotou se můžeme těšit na Guardians Of The Galaxy, na pokračování Avengerů s podtitulem Age Of Ultron, na Ant-Mana a na třetího Captaina Americu. Hlava Marvelu, Kevin Feige, už má dlouhodobou vizi, která sahá až do roku 2028 (více informací zde).

Marvel vládne komiksovým adaptacím i filmovým sériím
Marvel vládne komiksovým adaptacím i filmovým sériím

Guardians Of The Galaxy (česky Strážci Galaxie)
Režie: James Gunn
Hrají: Chris Pratt, Bradley Cooper, Vin Diesel, Zoe Saldana, Dave Bautista
Premiéra: 31. července 2014

Guardians Of The Galaxy je projekt, který uvidíme už na konci července. Je to jeden z těch méně známých filmů, který ale poslední dobou vyvolal velký „boom“. Trailery a TV spoty zaručují, že se budeme náramně bavit.

Peter Quill, americký pilot, který cestuje vesmírem, jednoho dne ukradne mocný orbital zločinci Ronanovi. Jelikož se mu bude chtít vyhnout, bude donucen dát se dohromady se skupinou ztracených existencí, jako je Gamora, Rocket Rackoon, Drax the Destroyer a Groot. Když Peter Quill objeví pravou sílu orbitalu a hrozbu, kterou představuje pro vesmír, je jen na něm, aby přesvědčil své společníky na poslední zoufalý vzdor – osud Galaxie přitom je ve velkém ohrožení.

httpv://www.youtube.com/watch?v=pTZ2Tp9yXyM

Avengers: Age Of Ultron
Režie: Joss Whedon
Hrají: Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Mark Ruffallo, Chris Hemsworth, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, James Spader
Premiéra: 1. května 2015

Avengers: Age Of Ultron zakončí druhou fázi marvelovských projektů. Momentálně se natáčí a některé fotky z placu můžete vidět zde. Joss Whedon dává do kupy ansámbl herců, kteří už co dočinění s Avengerama měli. Proto se můžeme těšit na všechny oblíbené postavy, včetně Iron Mana, Thora, Black Widow, Hulka, Nicka Fury, Captaina Americu a Hawkeyeho. Tyto velmi známé tváře doplní ještě Quicksilver, Scarlet Witch a mocný Ultron. Jak už název napovídá, superhrdinové se postaví proti Ultronovi.

Ant-Man - velmi očekávaný projekt Edgara Wrighta
Ant-Man – velmi očekávaný projekt Edgara Wrighta

Ant-Man
Režie: Edgar Wright
Hrají: Paul Rudd, Michael Douglas
Premiéra: 16. července 2015

O tomto projektu se už dlouho hovořilo. Bude to první film třetí marvelovské fáze. Celý děj se bude točit kolem biochemika Hanka Pyma, který svůj poslední objev použije na sebe. Jelikož vytvořil formuli k rozměrové manipulaci, celý se rázem zmenší. Během zmenšení zažije nepříjemné chvíle s mravenci. Rozhodne se je studovat a se svými poznatky zkonstruuje kybernetickou přilbu, se kterou bude moci ovládat hmyz.

Captain America 3
Režie: Anthony Russo, Joe Russo
Hrají: Sebastian Stan, Chris Evans
Premiéra: 6. května 2016

Naváže na úspěch svého předchůdce, který vládne kinům po celém světě? Režisérské duo bratrů Russoových se rozpovídalo o hlavní zápletce třetího dílu. Zimní voják neboli Bucky Barnes ještě bude pokračovat ve svém příběhu, který rozhodně Návratem prvního Avengera neskončil. Určitě se máme na co těšit, protože režisérské duo nám ukázalo, že se v nich skrývá veliký potenciál a mají veliký cit pro komiksové filmy.

Třetí Thor je zřejmě jen otázkou času
Třetí Thor je zřejmě jen otázkou času

Některé zbylé filmy jsou pouze ve fázi dohadů a přání, na některých se pracuje, ale ještě nejsou oficiálně potvrzené. Očekává se, že se brzo oznámí třetí díl Thora, jelikož studio již najalo pár scénátistů, kteří pracovali i na druhém díle s názvem Thor: Temný svět.

Co dlouho propíraný Doctor Strange? Na toho si budeme muset počkat. Bohužel nějaké bližší informace studio zatím nevydalo. Těšit se můžeme i na třetí díl Avengers, ale to už hledíme hodně do budoucna. Oficiálně není potvrzen ani film s Nickem Furym, který by měl konečně odkrýt několikerá tajemství ohledně této postavy. Kromě těchto filmů by někteří fanoušci rádi viděli sólovku Black Widow a čtvrtý díl Iron Mana, který je ale nejistý. Studio by se také mohlo pustit do sólovek všech Strážců Galaxie. Co takový Black Panther nebo Captain Marvel? Jsou to ale pouze dohady. Budeme jedině doufat, že Marvel nám bude servírovat čerstvé zprávy o svých budoucích projektech co nejvíce. Určitě nás ale čekají plodné roky na komiksové adaptace.